Tuba Torun kimdir? Neden istifa etti?

Tuba Torun kimdir? Neden istifa etti? CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun 3 ay önce ayrıldığı eşi tarafından yayınlandığı iddia edilen bir ses kaydı sonrası gözler Tuba Torun'a çevrildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada paylaşılan ses kaydı “Bu kaydı 3,5 ay önce aldım. Eski eşim Aykut Erdoğdu’nun Tuba Torun’la ilişkisini öğrendikten hemen sonra…” notuyla paylaşıldı. Yaşanan gelişmeler üzerine Tuba Torun ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun istifa ettikleri öğrenildi.

Tuba Torun neden istifa etti?

Paylaşılan ses kaydından sonra, Aykut Erdoğdu eşi Tuba Torun için, “Yaşattıklarım için kendisinden bütün kalbimle özür diliyorum… Şu an tek derdim oğlumu ve eşim Tuba’yı bu yaşananların şokundan koruyabilmek…” açıklamasında bulunmuştu.

Çiftin partilerinden istifası üzerine partiden yapılan açıklamada: “İstanbul Milletvekilimiz Aykut Erdoğdu ve YDK Üyemiz Tuba Torun Erdoğdu, gördükleri lüzum üzerine partimizden istifa etmiştir. Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler.” ifadeleri kullanıldı.

Tuba Torun kimdir?

Tuba Torun 1987 yılında dünyaya geldi. 35 yaşında olan Tuba Torun Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi’nden mezun olan Torun, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde aldı.

Tuba Torun Hukuk Fakültesi’nin ardından avukatlık mesleğini icra etti. Uzun süre avukatlık yapan Tuba Torun daha sonra siyaset hayatına atıldı.

Ayrıca Sosyal Haklar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çocuk Hakları Koordinatörlüğü, Kadın Meclisleri ve Kadın Adayları Destekleme Derneği üyeliği yapan Torun halen CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olarak da çalışmalarda bulunuyor.

Tuba Torun 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili adayı olmuş fakat seçilememişti.

Tuba Torun kimdir? Neden istifa etti?

Yorumlar kapalı.