Tuğba öğretmenin sır ölümünün ardında tehdit mesajları çıktı

Çankırı'da yaşadığı evinde su borusuna asılı bulunan öğretmen Tuğba Açıkgöz'ün ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Anne Nazlı Açıkgöz, "Kızımın konuştuğu çocuk Tuğba'ya 'Sen ölmeyi hak ediyorsun, sen öleceksin, sen yalnız evde öleceksin' diye mesajlar atmış. Benim kızım kendini asla asmaz, asla intihar etmez, asla öyle biri değil" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çankırı merkezde yalnız yaşayan ve özel okulda edebiyat öğretmeni olan Tuğba Açıkgöz’den geçen 14 Ocak’ta haber alamayan yakınları, eve gitti. Çilingir yardımıyla girilen evde Tuğba Açıkgöz, eşarpla su borusuna asılı halde bulundu.

Haber verilmesiyle gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Tuğba öğretmenin öldüğü belirlendi. Tuğba Açıkgöz, otopsinin ardından memleketi Çankırı’nın Orta ilçesinde toprağa verildi.

Aile şikayetçi oldu

Ancak daha sonra Tuğba’nın intiharına inanmayan yakınları, konuştuğu erkek arkadaşı M.M.’den şüphelenerek şikayette bulundu. Bunun üzerine savcılık soruşturma başlattı. Tuğba Açıkgöz’ün ablası Munise Açıkgöz, polise verdiği ifadesinde, kardeşinin intihar edecek birisi olmadığını söyleyerek, “Kardeşimin görüştüğü M.M. psikolojik sorunları olan birisiymiş. Daha önce de kardeşimi darbetmiş ve tehdit içerikli mesajlar atmış. Kardeşimin vefatından sona vücudunda morluklar olması ve parmaklarında kırıklar olması bu durumu doğruluyor. Komşularından biri olayın olduğu gece Tuğba’nın dairesinden tartışma seslerinin geldiğini söyledi. Ben bu olayın intihar olmadığını düşünmüyorum. M.M. isimli şahsın kardeşimi öldürdüğünü düşünüyorum. M.M.’den davacı ve şikâyetçiyim” dedi.

Tuğba Açıkgöz’ün kardeşi Abdulsamet Açıkgöz ise, “İntihar süsü verilerek cinayet işlendiğini düşünüyorum. Olayın olduğu gece evden gürültü duyulması, annemin Tuğba’nın vefatının ardından yıkadığı esnada vücudunda gördüğü morluklar bunu göstermektedir. Delillerin toplanmasını, soruşturmanın genişletilmesini istiyorum. M.M.’den davacı ve şikâyetçiyim” ifadelerini kullandı.

‘M.M.’den şiddet ve baskı gördüğünü anlattı’

Tuğba Açıkgöz ile bir süre ev arkadaşlığı yapan G.D. ise, M.M.’nin sürekli yaşadıkları eve gelmesinden dolayı rahatsız olup, evden ayrıldığını söyleyerek, “Tuğba abla kendisini asacak birisi değildir. Ben M.M.’nin psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorum. Daha önceden Tuğba’yı darbettiğini ve ara ara kavga ettiklerini biliyorum” diye konuştu. İzmir’de yaşayan arkadaşı Z.T. ise Tuğba Açıkgöz’ün M.M. ile geçen yıl Ağustos ayında tanıştığını kaydederek, “Tuğba bana telefonda, erkek arkadaşından baskı ve fiziksel şiddet gördüğünü anlattı. Tuğba’nın bana anlattığına göre, M.M. kendisine sürekli ‘sen ölmeyi hak ediyorsun’, ‘sen yalnız öleceksin’ gibi söylemlerde bulunmuş. Ben Tuğba’nın intihar ettiğine inanmıyorum. Eğer intihar etseydi, bu kendini asarak değil, ilaç kullanmak gibi daha kolay yöntemleri denerdi. Bu olayda M.M’nin etkisinin olduğunu düşünüyorum.”

“Yüzünde morluklar vardı”

DHA’ya konuşan anne Nazlı Açıkgöz ise kızının olaydan 1 gün önce yanlarına geldiğini, sonra yüzünü cenazesini yıkarken gördüğünü anlattı. Nazlı Açıkgöz, “Baktım yüzü bembeyaz, simsiyah kaşlar. Kızımı kendi ellerimle yıkadım. Yüzünde morluk, kalçasında morluk, vücudunda 3 yerinde morluk vardı. Boynunun arkası kırılmış, yüzünde çizik vardı. Parmakları kırık. Kızımı sevdim, ben sevdim kızım güldü, ben sevdim kızım güldü” dedi.

Tuğba öğretmenin sır ölümünün ardında tehdit mesajları çıktı

Yorumlar kapalı.