Türkiye İşçi Partisi’nden istismara uğrayan çocuğu hedef gösteren Yeni Akit hakkında suç duyurusu

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilen ve cinsel istismara maruz bırakılan kızı H.K.G.’yi hedef gösteren haberi yayınlayan Yeni Akit hakkında suç duyurusunda bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Akit, 2 Ocak 2023’te internet sitesinde yayınladığı haberde, H.K.G.’nin reşit olmadığı yaşta çekilmiş ve yüzünün açık olduğu fotoğraflarını paylaşmış, haberi, “Düğün fotoğrafında, ‘tacizcisi’ ile niye bu kadar samimi?” başlığı ile servis etmişti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, “Suçlu ve Suçluyu Övme, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama, adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs” gerekçesiyle Yeni Akit hakkında suç duyurusunda bulundu. TİP Parti Meclis üyesi ve İstanbul İl sözcüsü Melis Akyürek ise ilgili habere erişim engeli getirilmesi için Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvuruda bulundu.

“BU KARANLIĞIN AİT OLDUĞU YER DE TIPKI O ÇOCUK TECAVÜZCÜLERİ GİBİ ZİNDANLARDIR”

Kadıgil “6 yaşından itibaren bir çocuğun sistematik istismarına göz yuman karanlık zihniyet şimdi de bir yandan suçu ve suçluyu överken diğer yandan çocuğun fotoğraflarını yayımlayarak yeni bir istismara yol açmaktadır. Bu karanlığın ait olduğu yer de tıpkı o çocuk tecavüzcüleri gibi zindanlardır” dedi.

Kadıgil, mağduru suçlayıcı ifadelere yer verilen ve yargılamanın, “tüm Müslümanlara iftira atılmasına sebep vermek” ile bağdaştırıldığı haber hakkında, toplumsal infiale yol açacak sonuçları doğurması ve TCK 216’da düzenlenen Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçunun oluşturması nedeniyle Yeni Akit’in yargılanması talebinde bulundu. Kadıgil ayrıca, “Sürmekte olan bir dava hakkında mağduru hedef gösteren ve kanıtları mevcut dosya kapsamında yer bulan iddiaların ‘iftira’ ile nitelendirilerek kamuoyunun erişimine ‘haber’ niteliği ile sunulması TCK madde 288’de düzenlenen hükmü gereğince cezalandırılmayı gerekmektedir” ifadeleriyle Yeni Akit’in, adil yargılanma ilkesine aykırı hareket ettiğini belirtti.

ERİŞİM ENGELLEME TALEBİ

Akyürek de haberin içeriklerinin suç teşkil etmesi ve çocuğun üstün yararı ilkesi gereğince haber bağlantısına erişime engelleme getirilmesi talebinde bulundu.

Akyürek, Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne yaptığı başvurusunda, haberin yargılama sürecine müdahale niteliği taşıdığını, faillerin savunuculuğunun yapıldığını ve 14 yaşında gelinlik giydirilen fotoğraflara yer verilerek çocuk istismarının normalleştirildiğine dikkati çekti.

Türkiye İşçi Partisi’nden istismara uğrayan çocuğu hedef gösteren Yeni Akit hakkında suç duyurusu

Yorumlar kapalı.