Türkiye’de günlük doğalgaz tüketiminde rekor kırıldı

Dün (18 Ocak) Türkiye'de 274 milyon metreküp doğalgaz tüketildi. Bu rakam tüm zamanların rekoru olarak gerçekleşti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de etkili olan soğuk hava ve kar yağışıyla beraber dün 274 milyon metreküp doğalgaz tüketimiyle tüm zamanların rekoru kırıldı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) verilerine göre, doğalgaz tüketiminde günlük rekor daha önce 245 milyon metreküple 8 Ocak 2019’da gerçekleşmişti.

Geçen yıl sonu itibarıyla doğalgaz abone sayısı yaklaşık 17 milyon 500 bine ulaşırken, bunun nüfus eş değeri 70 milyon olarak hesaplanıyor. Yeni yerleşim yerlerine doğalgazın ulaştırılması ve soğuk geçen kış nedeniyle tüketimin artması bekleniyor.

Geçen yılın aynı dönemine göre 200 milyon metreküp daha az

Ocak ayının ilk yarısı itibarıyla 3 milyar 500 milyon metreküpe yakın tüketim gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde 3 milyar 700 milyon metreküplük tüketim kaydedilmişti.

Öte yandan, Türkiye’nin doğalgaz sistemine giren toplam miktar, 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 6.75 artarak 50 milyar metreküpe yükselmişti.

Türkiye’ye geçen yıl en fazla doğalgaz girişinin gerçekleştiği ay yaklaşık 7 milyar metreküple ocak oldu. En düşük doğalgaz girişi ise 2 milyar 223 milyon 458 bin metreküple haziranda gerçekleşti.

Türkiye’de günlük doğalgaz tüketiminde rekor kırıldı

Yorumlar kapalı.