Twitter hikaye özelliği nasıl yapılır? Twitter Fleets nedir ve nasıl kullanılır?

Dünyaca ünlü mikroblog sitesi Twitter'da hikaye özelliği kullanıma açıldı. Öncelikli olarak onaylanmış hesaplarla test edilen Twitter hikaye özelliği ile ilgili merak edilenleri tüm bilgileri bir araya getirdik. İşte fleets adı verilen Twitter story özelliği ayrıntıları...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Twitter yeni özelliği Fleets’i kullanıma açtı. İnstagram Facebook ve Whatsapp’taki hikaye özelliği gibi Twitter’da da Fleets özelliği kullanıcıların anlık paylaşımını sağlayacak. Peki ama Twitter hikaye nasıl atılır? Twitter fleets ve story özelliği nasıl kullanılır? İşte Twitter Fleets story yani hikaye ekleme özelliği hakkında merak edilenler!

Popüler sosyal paylaşım paltformu Twitter, yeni özelliği “Fleets” i duyurdu. Snapchat ile hayatımıza giren, Instagram ile iyice yerleşen “hikayeler” artık Twitter’da da olacak. Türkçe’ye “Filolar” şeklinde çevrilen Twitter Fleets nedir? Twitter “Fleets” nasıl kullanılır? Twitter Fleets ne zaman gelecek?

Twitter hikaye özelliği nasıl yapılır? Twitter Fleets nedir ve nasıl kullanılır?

Twitter Fleets Nedir?

İlk olarak Snapchat ile tanıdığımız sonra ise sırasıyla Instagram, Whatsapp ve Facebook’ta da kullanılmaya başlanılan “hikayeler” artık Twitter’da da var. Twitter’ın resmi hesabından bugün yeni özellik “Fleets” in duyurulduğu bir tweet paylaşıldı.

24 saat içinde silinen paylaşımlar olarak bilinen “Story” ya da Türkçe çevirisye “Hikayeler” özelliği Twitter’da “Fleets” adıyla var olacak. Türkçe’ye “Filolar” olarak çevrileceği söylenen Twitter Fleets ile 24 saat içerisinde kaybolacak Fleet’ler oluşturulacak.

Fleet’ler, tıpkı Instagram’daki gibi Twitter uygulamasının hemen üstünde, yuvarlak profil resimleriyle birlikte sıralanacak. Ayrıca anasayfadaki bir tweet de Twitter Fleets’te hikaye olarak paylaşılabilecek.

Twitter hikaye özelliği nasıl yapılır? Twitter Fleets nedir ve nasıl kullanılır?

Twitter Fleets nasıl kullanılır?

24 saat içinde silinen paylaşımlar olarak bilinen “Story” ya da Türkçe çevirisye “Hikayeler” özelliği Twitter’da “Fleets” adıyla kullanıma açıldı. Türkçe’ye “Filolar” olarak çevrileceği söylenen Twitter Fleets ile hikayeler 24 saat içerisinde kaybolacak, yani 24 saatlik Fleet’ler oluşturulacak. Fleet’ler, tıpkı Instagram’daki gibi Twitter uygulamasının hemen üstünde, yuvarlak profil resimleriyle birlikte sıralanacak. Ayrıca anasayfadaki bir tweet de Twitter Fleets’te hikaye olarak paylaşılabilecek.

Twitter hikaye özelliği nasıl yapılır? Twitter Fleets nedir ve nasıl kullanılır?

Twitter fleets nasıl kullanılır? Twitter hikaye atma

Kullanıcılar, metin, Tweetler, fotoğraflar veya videolar ile Fleet oluşturabilecek ve Fleet’lerini çeşitli arka plan ve metin seçenekleriyle özelleştirebilecek. Fleets’de bir Tweeti paylaşmak için Tweetin altındaki “Paylaş” simgesine ve ardından “Fleet’de Paylaş” a basmak yeterli. Sonra, bazı metin veya emojilerle bunun hakkında ne düşündüğünü kullanıcı ekleyebilir. Yakın zamanda, çıkartmalar ve canlı yayın özelliği Fleets’de mevcut olacak.

Twitter’da takipçiler, Fleets’leri ana sayfa zaman akışlarının en üstünde görebilecek. Tam profili görebilen herkes orada kişinin Fleets’lerinizi de görebilecek. Kullanıcı, herkesten Direkt Mesaj alma seçeneğini etkinleştirdiyse Fleets’lerine herkes yanıt verebilecek. Kullanıcı, bir Fleet’e cevap vermek istiyorsa da, yazara Direkt Mesaj veya emoji göndermek için üzerine dokunmak ve sohbete Direkt Mesajlarda devam edilebilecek

Twitter hikaye özelliği nasıl yapılır? Twitter Fleets nedir ve nasıl kullanılır?

Yorumlar kapalı.