Twitter’da para kazanma dönemi resmen başladı: Twitter’dan nasıl para kazanılır?

Twitter'ın içerik oluşturucuların etkileşim alan videolarındaki reklamlardan elde edilen gelirin bir kısmını kullanıcılara ödemeye başladığı öne sürüldü.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Twitter artık içerik üreticilerin gönderilerine verilen yanıtlardaki sunulan reklamlardan elde edilen gelirin bir kısmı için ödeme yapmaya başladı.

Twitter Blue abonesi olan ve son 3 ayda her ay 5 milyondan fazla tweet gösterimi bulunan kullanıcıların reklam gelirlerinden ödeme alabileceği aktarıldı.

24 BİN DOLAR KAZANDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Yaklaşık 750 bin takipçisi bulunan yazar Brian Krassenstein, Twitter’ın kendisine 24.305 dolarlık bir ödeme yaptığını iddia etti.

Ayrıca 230 bin takipçisi olan bir başka kullanıcı 2.236 dolar kazandığını belirtirken, 1,7 milyon takipçisi olan siyasi yorumcu Benny Johnson 9.546 dolar kazandığını söyledi.

BU İÇERİKLERDEN PARA KAZANILMASINA İZİN VERİLMEYECEK

Ancak paylaşılan içerik içinde cinsellik, suç teşkil eden davranışlar, şiddet, kumar, uyuşturucu veya alkol barındırıyorsa Twitter’ın bu tarz içeriklerden para kazanmaya izin vermeyeceği belirtildi.

Twitter içerik oluşturuculara toplamda 5 milyon dolar öderken, şirket yakın zamanda Musk’ın devralınması sırasında işten çıkarılan çalışanlarına ödenmemiş 500 milyon doların üzerinde kıdem çeki davası açtı. Twitter’ın ofislerinin kirasını da ödeyemediği vurgulandı.

TWİTTER’DAN NASIL PARA KAZANILIR?

Twitter, reklam gelirlerini belirli içerik oluşturucularla paylaşmak için yeni bir program başlattığını duyurdu. İçerik Oluşturucu Reklam Gelir Paylaşımı adı verilen program, içerik oluşturucuların tweet yanıtlarında görüntülenen reklamlardan elde edilen gelirden pay almalarına olanak tanıyacak. Twitter halihazırda reklam gelirlerini içerik oluşturucular ile paylaşmaya başlamış durumda.

Donanım Haber’de yer alan habere göre; Programa katılabilmek için içerik oluşturucuların en az 10.000 takipçiye sahip olmaları ve hesap ayarlarında “Tweetlerden Para Kazan” ayarını etkinleştirmeleri gerekiyor. Twitter Blue’ya abone olan ve son 3 ay boyunca her ay 5 milyondan fazla tweet gösterimi kazanan kullanıcılar bu programa katılmaya hak kazanıyor. Programa katılım sağlandığında, içerik oluşturucular tweet’lerine gelen yanıtlardan elde edilen reklam gelirinden otomatik olarak pay almaya başlayacaklar. Bu pay, Twitter Blue aboneliğinin gerçekleştirildiği Stripe üzerinden yapılacak.

Program şu anda beta sürecinde ve yalnızca sınırlı sayıda içerik oluşturucu tarafından kullanılabiliyor. İçerik oluşturucuların kazanacağı gelir miktarı, tweetlerinin aldığı gösterim ve etkileşim sayısı da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere dayanacak. Bu arada yeni program, bu ayın sonunda daha geniş bir şekilde kullanıma sunulacak. Dolayısıyla şimdilik bir başvuru süreci yok.

Twitter’da para kazanma dönemi resmen başladı: Twitter’dan nasıl para kazanılır?

Yorumlar kapalı.