U harfi ile başlayan bitki isimleri

U harfi ile başlayan bitkiler nelerdir? Hangi bitkiler U harfi ile başlar? U harfi ile başlayan kaç bitki vardır? Cevaplar içeriğimizde.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

U harfi ile başlayan bitki isimleri bu içerikte. Dünya üzerinde 350.000 yakın bitki türü vardır. Bitkiler çiçekli bitkiler, yosunlardan oluşmaktadır. Bu bitkilerin bazıları meyve sebze verir. Peki U harfi ile başlayan bitkiler hangileridir? Hangi bitkiler U harfi ile başlar? U harfi ile başlayan kaç bitki vardır?

Uyuz Otu

Succisa Latince uyuz anlamına gelen scabis sözcüğü kökenlidir. Kuzey Avrupa, Kafkaslar, Batı Sibirya, Kuzey Afrika, Kuzeydoğu Anadolu’da yetişir. Uyuz otu çaban, egzama, mukoza iltihapları, ödem, solucan, hatta frengi ve veba tedavisinde kullanılmıştır. Bir rivayete göre şeytan yararlı bitkilere olan hırsını uyuz otundan almış ve kökünü ısırmıştır. Bu nedenle de kökü kopuk gibi görünmektedir. Bitkiye bu nedenle şeytan otu da denmektedir.

Uçkun

Salkım biçimli çiçek durumunu (inflorescence) taşıyan genç sürgünler (sap) yetiştiği yörelerde taze olarak tüketilir. Kivi tadında mayhoş lezzetli sevilen bir sebze olsa da Türkiye’de halk arasında «meyve» olarak da nitelendirilerek muz ve kivi ile kıyaslanıp Doğu’nun muzu ya da kivisi biçiminde lanse edilir.

Unutmabeni çiçeği

Unutmabeni çiçeği Yunanca fare kulağı anlamına gelir. Bu ismi yapraklarındaki şekillerden almıştır.

 

 

U harfi ile başlayan bitki isimleri

Yorumlar kapalı.