UEFA Süper Kupa yarın akşam sahibini bulacak

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kazananlarının karşı karşıya geleceği Süper Kupa maçı yarın akşam Türkiye saati ile 22:00’da Belfast’taki Windsor Park’ta oynanacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Şampiyonlar Ligi kazananı Chelsea ve UEFA Avrupa Ligi kazananı Villareal arasında oynanacak Süper Kupa maçı, 11 Ağustos Çarşamba günü Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’taki Windsor Park’ta Türkiye saati ile 22.00’da başlayacak. Karşılaşma Exxen platformunda yayınlanacak.

Thomas Tuchel yönetimindeki İngiliz ekini Chelsea, Şampiyonlar Ligi Finali’nde Manchester City’i 1-0 mağlup ederek kupayı almış ve Süper Kupa maçında oynamaya hak kazanmıştı. Unai Emery’nin teknik direktörü olduğu İspanyol ekibi Villareal ise Avrupa Ligi Finali’nde İngiliz ekibi Manchester United’ı penaltılarla yenerek kupayı kazanmıştı.

En çok Milan ve Barcelona kazandı

46’ıncı kez oynanacak Süper Kupa maçında korona virüsü önlemleri kapsamında stadyum kapasitesinin yüzde 70 oranında seyirci alınacak. Toplam 13 bin seyircinin izleyeceği maçı Rus hakem Sergei Karasev yönetecek.

1973 yılında UEFA’nın resmi programına dahil edilen kupayı bugüne kadar İtalya’dan Milan ve İspanya’dan Barcelona 5’er kez kazanarak en çok kazanan takımlar oldular. Son 12 sezonun 9’unda İspanyol ekiplerinin kazandığı kupayı bugüne kadar toplam 24 farklı takım kazandı. Türkiye’den 1999-2000 sezonunda eski adıyla UEFA Kupası’nı kazanan Galatasaray, Real Madrid ile karşılaştığı Süper Kupa maçını da kazanarak kupayı kaldırmıştı.

UEFA Süper Kupa yarın akşam sahibini bulacak

Yorumlar kapalı.