Uğur Mumcu katledilişinin 30. yıldönümünde anılıyor

24 Ocak 1993’te Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde suikaste kurban giden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, bugün ölümünün 30’uncu yıl dönümünde anılacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uğur Mumcu’nun bombalı saldırıyla öldürülmesinin üzerinden 30 yıl geçti. Yargılama devam etti, ancak bombayı bırakan bir türlü bulunamadı. Mumcu bugün, evinin önünde ve mezarı başında düzenlenecek törenlerle anılacak.

Mumcu ve yitirdiğimiz aydınların anısına her yıl 24-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası, bu yıl 30. kez gerçekleşecek. Hafta, Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle “Yeniden Cumhuriyet” başlığıyla düzenlenecek. Etkinler ise hafta boyunca sürecek.

ANKARA: ADD ve Yenimahalle Belediyesi öncülüğünde bugün ilk olarak saat 10.00’da, Batıkent Metro durağından Uğur Mumcu Parkı’na yürüyüş gerçekleştirilecek. Saat 11.00’de ise Uğur Mumcu Anıtı’na çelenk konulacak. Geniş katılımlı program ise Mumcu’nun 30 yıl önce katledildiği evinin önünde um:ag ve Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenecek. Saat 12.15’te, karanfiller ve mumlarla sevenleri Mumcu’nun sokağında olacak. Anıtmezar ziyareti ise saat 14.30’da, Cebeci Asri Mezarlığı’nda yapılacak. Günün son etkinliği, um:ag ve Çankaya Belediyesi’nin organizasyonunda, “Unutma Bizi” başlıklı tiyatro oyunu olacak. Yaşar Kemal Kültür Merkezi İnce Memed Salonu’ndaki program, saat 20.00’de başlayacak.

İSTANBUL: Mumcu, İstanbul’da da bugün saat 13.00’te Şişli Halaskârgazi Caddesi’nde bulunan anıtı önünde anılacak.

MUĞLA: Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen bugün saat 16.00’da Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde düzenlenecek söyleşide, yazarımız Orhan Bursalı, Mumcu’nun çalışma hayatını, gazeteciliğini ve ölümünden sonraki süreçleri anlatacak. Bu arada Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası dün Menteşe ve Fethiye ilçelerinde Uğur Mumcu Anma konserleri gerçekleştirdi.

ADALET GELMEDİKÇE YARALARIMIZ KANAYACAK

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), bu yıl “Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak” etkinliğinin yedincisini düzenledi. Etkinlikte TGC Başkanı Turgay Olcayto, gazetemiz yazarı ve PEN Yazarlar Derneği Başkanı Zeynep Oral,  TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan konuştu.  TGC Başkanı Olcayto, “Uğur Mumcu neden yok edildi? Çünkü araştırmaları, belgeleri, ipuçları bir takım insanları rahatsız ediyordu” ifadelerini kullandı.

Zeynep Oral ise “Katliamların hiç biri aydınlanmadı. O gün bugün bu yaralar hâlâ kanamakta. Adalet yerini bulmadıkça da dinmeyecek” diye konuştu.

Uğur Mumcu katledilişinin 30. yıldönümünde anılıyor

Yorumlar kapalı.