Ünlü İngiliz modacı Vivienne Westwood yaşamını yitirdi

Kendine has tasarımlarıyla moda dünyasına yön veren İngilz moda tasarımcısı Vivienne Westwood, 81 yaşında yaşamını yitirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moda dünyasının önemli isimlerinde tasarımcı Vivienne Westwood, 81 yaşında hayatını kaybetti. Adını taşıyan markası tarafından yapılan açıklama Westwood’un huzur içerisinde Londra’da ailesi yanındayken yaşamını yitirdiği belirtildi.

Westwood’un kendisi gibi tasarımcı olan eşi Andreas Kronthaler, Westwood’un ölümünün ardından “Kalbimdeki Vivienne ile devam edeceğim. Sonuna kadar çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

KRALİÇE’DEN ONUR MADALYASI

Küresel iklim krizine karşı duyarlılığı ve barış yanlısı tutumuyla bilinen ünlü tasarımcıya 1992’de Kraliçe Elizabeth tarafından onur madalyası takdim edilmişti. Fakat Buckingham Sarayı’na iç çamaşırı giymeden giden tasarımcı uzun süre gündem olmuştu.

The Sex Pistols gibi ünlü rock gruplarını giydiren İngiliz tasarımcı, 70’li yıllarda punk ve yeni dalga stilinin doğmasına neden olmuş ve moda dünyasının en önemli isimleri arasına adını yazdırmıştı.

Moda sektörüne katkılarından dolayı Westwood’a 2006 yılında İngiltere’de “Dame” unvanı verildi. İngiliz Kraliyeti ‘Dame’ unvanını, üstün hizmetlerde bulunmuş başarılı kadınlara veriyor. Erkekler için ise ‘Sir’ unvanı kullanılıyor.

Tasarımcı,  sloganlı tişörtleri, cinsiyetsiz tasarımları ve gündem olaylarına karşı verdiği eleştirel tepkileriyle biliniyor.

Westwood, 2020’de Belmarsh Cezaevi’nde tutuklu bulunan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın ABD’ye iade davası sırasında da Assange’a destek verdi. Tasarımcı, Assange’ın ABD’ye iade edilmemesi için Londra’da dev bir kuş kafesi ile eylem düzenlemişti.

Ünlü İngiliz modacı Vivienne Westwood yaşamını yitirdi

Yorumlar kapalı.