Usame bin Ladin’in oğlundan El-Kaide ile ilgili çarpıcı itiraflar

İslamcı örgüt El-Kaide'nin eski lideri Usame bin Ladin'in oğlu, "dünyanın en kötü şöhretli teröristlerinden biriyle" yaşamanın nasıl bir şey olduğu hakkında konuştu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

41 yaşındaki Omar bin Ladin, El Kaide lideri Usame bin Ladin’in dördüncü en büyük oğlu ve varisiydi. Omar, babasının yandaşlarının çok sevdiği evcil hayvanları üzerindeki kimyasal silah testlerine tanık olduğunu ve genç yaşta AK47 silahlarını ateşlemeyi öğrendiği “üzücü bir çocukluk” geçirdiğini söylüyor.

Daily Star’ın haberine göre, bütün hayatını bir bölgeden başka bir bölgeye geçirerek yaşamak zorunda kaldığını ve yerleşik hayata geçemediğini söyleyen Omar, “Babamın kurbanlarından biri olduğumu düşünüyorum” diyor.

“ONU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTIM”

15 yaşındayken babasının mirasını sürdürmek üzere seçilen Omar, “Babam benden El Kaide’ye katılmamı asla istemedi, ama işleri sürdürmek için seçilen oğul olduğumu söyledi. O hayata uygun olmadığımı söylediğimde de hayal kırıklığına uğradı.” diye ekledi.

Omar uzun süredir babasının eylemlerini eleştiriyor ve 11 Eylül 2001’deki ünlü İkiz Kule saldırılarından önce babasını ve El Kaide’yi terk etmeye karar verdi.

İSMİ NEDENİYLE SÜREKLİ YARGILANDI

El-Kaide’den ayrıldıktan sonra Omar, 2011’de öldürülen cihatçı babasıyla bir daha hiç konuşmadı.

“Ona ne yaptıklarını bilmiyorum. Bedenini okyanusa attıklarını söylediler ama ben buna inanmıyorum.” diyen Omar’a babasını hala sevip sevmediği sorulduğunda, “Ne olursa olsun aile her zaman aile olacaktır” diyor.

Omar, bin Ladin’in ölümünün ardından babasının cesedini görme şansının kendisine verilmediğini söyledi. El-Kaide’den ayrıldıktan sonra işlerin düzeleceğini düşündüğünü söyleyen Omar, hala “bin Ladin” soyadını taşıdığı için insanların onu yargıladığını gördü.

ULUSLARARASI BİR SANATÇI

Şu anda hayatta kalmaya çalıştığını ve yaşadığı travmalar nedeniyle bazen ilaç alması gerektiğini söyleyen Omar, oldukça farklı bir hayat tarzı benimsemiş.

Günümüzde uluslararası ünlü bir sanatçı olan Omar, Afgan manzarası resimlerini dünya çapında tanesi 8.500 sterline kadar çıkan fiyatlarla satıyor.

Zaina bin Ladin ile evli olan Omar, şimdi Fransa’nın Normandiya kentinde yaşıyor. Çift birlikte “Shrek” ve Clint Eastwood’un da dahil olduğu western filmlerini izlemeyi seviyor.

Usame bin Ladin’in oğlundan El-Kaide ile ilgili çarpıcı itiraflar

Yorumlar kapalı.