Üsküdar Belediyesi işçileri, işini geri istiyor

AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin işten çıkardığı işçiler bugün bir kez daha belediye önünde eylemdeydi. 

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üsküdar Belediyesi’nde işten atılan işçiler her salı gerçekleştirdikleri basın açıklamasında, işlerine geri dönme talebiyle bir kez daha belediye binası önündeydi. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Eyüp Menteş “Bir ayı aşkın süredir Üsküdar Belediyesi önündeyiz. Neden mi buradayız? Çünkü haksız yere işten atıldık, işimizi geri istiyoruz. dedi.

“Biz sabahtan akşama kadar alnımızın teriyle çalışanlarız”

Kendilerini işten atan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e seslenen işçiler, “Belediye Başkanı Hilmi Türkmen bizi burada göre göre “işten çıkarma yok” demişti. Ancak biliyoruz, hala işçileri kapının önüne koymaya devam ediyorlar. Biz kim olduğumuzu ve kaç kişi olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Biz sabahtan akşama kadar alnımızın teriyle çalışan, evine götürmeye çalışanlarız. Bu belediyede 150’den fazla işçiyiz ama başka belediyelerden de atılanlarla sayımız bundan daha da fazla” şeklinde konuştu.

Üsküdar belediye işçileri

İstanbul’da Ataşehir ve Maltepe Belediyesi’inden işten atılan işçilerin de yanında olduklarını belirten Üsküdar Belediye İşçileri, “Ataşehir Belediyesi’nde, Maltepe Belediyesi’nde işten atılan işçilerin yanındayız. Çünkü ne olursa olsun, hepimiz her gün aynı kavgayı veriyoruz. Ekmeğimizi haksızca alanlara karşı daha çok birlik olmaya, daha çok yan yana olmaya ihtiyacımız var. Bunu biliyoruz. Üsküdar Belediyesi işçileri olarak, bugün işten atılanları AKP’li – CHP’li diye ayırmıyoruz. İşte, hepimizi işten atan belediye başkanları bir anda yan yana geliyor. Belediyeler tüm işçilere aynı muameleyi yapıyor. Haksızca, keyfi bir tutumla istediği anda işsiz bırakıyor” ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediyesi işçileri, işini geri istiyor

Yorumlar kapalı.