Usta sunucu Halit Kıvanç hayatını kaybetti… Halit Kıvanç Kimdir? Halit Kıvanç neden öldü?

Usta gazeteci ve spor spikeri Halit Kıvanç, 97 yaşında hayata veda etti. Acı haberi oğlu Halit Kıvanç duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Halit Kıvanç yaşamını yitirdi. Usta sunucunun vefatını oğlu Ümit Kıvanç duyurdu.

Ümit Kıvanç yaptığı açıklamada, “Halit Kıvanç’ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağolsun. Cenaze 27’si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek.” dedi.

HALİT KIVANÇ KİMDİR?

Usta spiker, sunucu Halit Kıvanç 1925 yılında İstanbul Fatih’te dünyaya gelmiştir. Türkiye’ye en uzun soluklu sunuculuk mesleğini icra eden isimlerdendir. Babası İsmail Bey, annesi ise Leman Hanım’dır. Ailenin en küçük çocuğudur.

1955 yılında Bülbin Hanım ile evlenmiştir. Yazar ve müzisyen Ümit Kıvanç, Halit Kıvanç’ın oğludur.

Efsane futbolcu Pele ile ilk röportajı yapan gazeteci olarak tanınan Halit Kıvanç Pertevniyal Lisesi ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.

Mezun olduktan sonra 3 ay kadar hakimlik yaptı. Günümüze kadar Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere birçok dergi ve gazete bünyesinde üst düzey yöneticilik görevlerini üstlenmiştir.

1953 yılında Halit Talayer ve Alp Zirek ile birlikte Türkiyenin ilk günlük spor gazetesi olan Türkiye Spor’u çıkarmıştır. 1 sene kadar İngiliz yayın kuruluşu BBC’de de görev yapan Halit Kıvanç ülkemizde radyo programlarının yayıncılığında büyük emekleri olan isimlerden bir tanesidir.

Türk Televizyon tarihinde birçok ilk projeye imza atan Halit Kıvanç, Olimpiyatlar ve Uluslararası karşılaşmalarda sunuculuk yapmış; tam 10 dünya kupasının finalini televizyon ve radyodan sunmuştur.

2005 senesinde sunuculuğunun 50. yılını kutlayan Halit Kıvanç Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, TSYD ve diğer kuruluşların düzenlediği yarışmalarda 200’den fazla ödül ile onurlandırılmıştır.

Usta sunucu Halit Kıvanç hayatını kaybetti... Halit Kıvanç Kimdir? Halit Kıvanç neden öldü?

HALİT KIVANÇ NEDEN VEFAT ETTİ? HASTALIĞI NEYDİ?

Halit Kıvanç’ın hastalığı tam olarak bilinmemekle birlikte spor yorumcusu Ertem Şener, geçtiğimiz aylarda Kıvanç’ın sağlık durumunu şöyle anlatmıştı:

“Sesini duymak istedim Halit abimizin, ustamızın. Eşi ‘Mümkün değil şu an’ dedi ve ekledi; ‘Artık kimseyi tanımıyor, konuşamıyor ve çok hasta’ Türkiye’ye maç anlatmayı, futbolu, sporu, konuşmayı öğreten büyük ustamız için lütfen dua edelim. Sesi ile büyüdük. Sesi ile bu işi sevdik. Bana hep sorarlar; Anlatıp da unutamadığın maç hangisi?

Cevap çok net. Tabi ki, Halit Kıvanç ustam ve İlker Yasin ile, büyüklerimle beraber anlattığım, Fenerbahçe – Sevilla şampiyonlar maçı. Ne Ronaldinho’nun çalımları, ne Messi’nin büyük futbolu, ne Ronaldo’nun büyülü futbolu, ne diğerleri… Sadece Halit Kıvanç ile beraber anlattığım Fenerbahçe – Sevilla maçı. Dua ediyoruz Halit Kıvanç ustamıza, büyüğümüze, Türkiye’nin sesine. Allah şifalar versin. Seni, sizi çok ama çok seviyorum HALİT KIVANÇ hocam”.

Usta sunucu Halit Kıvanç hayatını kaybetti… Halit Kıvanç Kimdir? Halit Kıvanç neden öldü?

Yorumlar kapalı.