Vedat Milor’dan, ‘Gerekirse simit yenecek’ diyen Hülya Avşar’a gönderme

Şarkıcı ve oyuncu Hülya Avşar'ın, ekonomik kriz ile ilgili gündem olan "Gerekirse simit yenecek ama bugünler de biraz kolay atlatılacak" sözlerine bir gönderme de ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor'dan geldi. Milor, Twitter'dan başlattığı ankette takipçilerine "Ünlü bir sanatçı olsaydınız ve zor günlerde aşağıdaki simitlerden birini yemeniz gerekseydi, hangisini yerdiniz?" sorusunu yöneltti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sık sık sosyal medya hesabından anketler yapan gastronomi yazarı Vedat Milor, bu kez şarkıcı ve oyuncu Hülya Avşar’ın gündem olan “Gerekirse simit yenecek” açıklamasının ardından yeni bir anket açtı.

Milor, takipçilerine, “Düşünsel deney: Ünlü bir sanatçı olsaydınız ve zor günlerde aşağıdaki simitlerden birini yemeniz gerekseydi, hangisini yerdiniz?” diye sordu.

Milor’un yanıtları arasında “Ankara simidi”“İzmir gevreği” ve “Kel simit (Kastamonu/Rize)” şıkları yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Hülya Avşar’ın, magazin muhabirlerinin “Ekonominin sanatçılara nasıl yansıması oluyor?” sorusuna verdiği yanıt sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Avşar verdiği yanıtta, “Ekonomik krizin herkese ve her kesime mutlaka yansıması oluyor. Benim bildiğim bir tek şey var. Türkiye’de hatta şimdiki duruma göre dünyada eğer hayattaysan, mutlaka bu tür günleri, bu zamanları öngörüp biraz daha farklı yaşam çizmek lazım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Bu saatten sonra simit mi yiyeceğiz falan diyorlar. Gerekirse yenecek ama bugünler de biraz kolay atlatılacak. Biraz bizim bu işi, insanlar olarak bireysel halletmemiz gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Avşar’ın sözleri kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, aralarında ünlü isimlerin de dahil olduğu binlerce kişi söz konusu ifadelere tepki göstermişti.

Gelen tepkilerin ardından açıklama yapan Avşar, “Sakinleştiyseniz sıra bende. O kadar konuşmamın içinden, hep birlikte bugünleri aşacağız kısmı değil de ‘simit’e takılanlar; hiçbirinizi takmıyorum ve saymıyorum. Benim simit yeme meseleme gelince, yerim ya da yemem ama bildiğim bir şey var, kendim kazandım, hiç de kolay olmadı” ifadelerini kullanmıştı.

”Hâlâ da kazanıyorum. Bunun hesabını kimseye vermedim, size hiç vermeyeceğim” diyen Avşar, gerekirse simit yiyeceğiz sözlerini tekrar etmişti.

Avşar, ”Sizin gibi düşünenler demek ki başımızda olsa; ne demokrasi kalır, ne konuşma özgürlüğü… Diyeceğim şu ki ‘Gerekirse simit yiyeceğiz, ama bugünleri beraber atlatacağız”’ diye yazmıştı.

Vedat Milor’dan, ‘Gerekirse simit yenecek’ diyen Hülya Avşar’a gönderme

Yorumlar kapalı.