Whatsapp’ın az bilinen gizli özellikleri

Telefonlarımızın vazgeçilmez olan anlık mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp’ın zamandan kazanmanızı sağlayacak pratik kenarda köşede kalmış hile ve gizli özellikleri.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2010 yılında hayatımıza giren Anroid ,İos ,Windows mobile başta olmak üzere bir çok işletim sisteminde çalışan anlık hikaye ,durum gibi özellikleriyle de git gide sosyal medya özelliklerini barındıran anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın kullanıcıların pekte farkında olmadığı birkaç püf noktasını sizin için derledik .

WhatsApp’ telefon numaranızın başkasında kayıtlı olup olmadığını nasıl anlarsınız ?

Uygulamada başkasının rehberinde kayıtlı olup olmadığınızı anlamak için çok basit bir yöntem var. WhatsApp’a girdikten sonra sizin kayıtlı olup olmadığını öğrenmek  istediğiniz numaranın üzerine tıklayıp kişi bilgisi kısmına ulaşın eğer buradaki profilde siz aradığınız numarada kayıtlıysanız o kişinin kendi profil fotoğrafı görünecektir. Kayıtlı değilseniz kişinin kendi ayarladığı fotoğraf gözükmeyecektir,  WhatsApp tarafından ilk kullanımda  temel başlangıç fotoğrafı gözükecektir.

Bu yöntemdeki tek dikkat etmeniz gereken , numaranızın kayıtlı olup olmadığını bildiğiniz kişinin temel başlangıç fotoğrafı kullanmadığından emin olmaktır.

WhatsApp’ta kendi kendinize mesaj gönderme ?

Günümüzde kullandığımız akıllı telefonların çoğunda yerleşik bir not defteri uygulaması olmasına rağmen bir çoğumuz anlık kaydetmemiz gereken şeyleri yakın olduğumuz kişilere atıp” şu da şurada dursun bakarım” diye düşünebiliyoruz.

Bu tür pratik bir şekilde yazmamız gerek durumlarda ise WhatsApp’ta başkasına atmak yerine kendimize atmanın yolu ise kendimizle bir grup kurmak. Yöntemi ise çok basit. Öncelikle WhatsApp grubu açmak için listemizden rastgele bir numara seçiyoruz ve grup oluşturuyoruz sonrasında ise diğer numarayı gruptan çıkartıyoruz .

Böylece gruba attığınız mesajları tek başınıza kendiniz okuyabiliyorsunuz ve WhatsApp’ta kendinize ait bir not sayfası oluşturmuş oluyorsunuz.

Okundu yapmadan okuma

WhatsApp’ta mesajları okurken fark edilmemenin hepimizin bildiği bir yolu var oda görüldü bildirimini kapatma özelliği lakin bu özelliği kapatınca bizim bilgilerimizi kimsenin göremediği gibi kişide başka kullanıcıların bu bilgilerini  göremiyor. Bunu yapmak istemeyen kullanıcılar için ise basit ama yararlı bir yöntem var, o da uçak modu.

Yeni bir mesaj geldiğinde tek yapmanız gereken şey  telefonunuzun uçak modunu açmak. Böylece okumanız gereken mesajı okuyabilir hatta cevap verebilirsiniz.

Cihazda internet bağlantısı aktif olmadığı için gönderdiğiniz mesaj sadece uçak modundan çıkıp internet bağlantısını açtığınızda teslim edilir, okumanız gerek mesajı okur atmanız gereken mesajı da zamanlayıcı kurmuş gibi atabilir ama online olarak gözükmezsiniz.

Whatsapp’ın az bilinen gizli özellikleri

Yorumlar kapalı.