Yedikçe yedirten herkesin çok beğendiği kısır tarifi! Tam kıvamını alması için bu noktayı atlamayın…

Kısır, çay saatlerinde tercih edilen yiyeceklerin başında geliyor. Peki, kısırı nasıl hazırlıyorsunuz? İşte Türk mutfağının sevilen yiyeceği kısırın mersin usulü tarifi…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk mutfağının sevilen atıştırmalıklarından biri olan kısır, pratik hazırlanışıyla sık sık tercih ediliyor. Kısırınızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız Mersin usulü tarifi siz de deneyin.

Eğer Mersin usulüne göre kısır hazırlarsanız, kısırınızın kıvamı asla değişmiyor.

Tarifsiteniz.com’da yer alan bir içerikte; En lezzetli kısır tarifiyle ilgili bilgiler paylaşıldı. Kısır, Türk mutfağının en sevilen atıştırmalığı ve ikramlığıdır.

Ege mutfağında ayrı bir yeri olan kısır, ikramların yanı sıra meze olarak da tüketiliyor. Köftelik bulgur ve zeytinyağı ile hazırlanan kısırın tarifi yöreden yöreye değişiklik gösterebiliyor.

Mersin usulü kısır, diğer kısır tariflerin aksine yoğurularak yapılıyor. Ayrıca taze soğanın yanı sıra kuru soğan da ekleniyor. Kısırı süslemek için kullanılan domates ise bu tarifte küp küp doğranarak içine ekleniyor. Bu tarif ile tane tane olan kısır aynı zamanda sulanmıyor da.

Malzemeler

2,5 su bardağı köftelik bulgur

1 tane kuru soğan

2 tane domates

1 tane salatalık

4 tane taze soğan

1 demet maydanoz

2 çorba kaşığı biber salçası

1 tane limon

1/2 su bardağı nar ekşisi

1/2 su bardağı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Pul biber

Yapılışı

İlk olarak bulguru geniş bir kaba aktarın. Üzerini silme örtecek şekilde kaynar su ilave edin. Bir miktar tuz serpiştirin ve kapağını kapatın. Suyunu çeken bulguru karıştırarak havalandırın.

Hazır olan bulgurun üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyin. Üzerine salça, küp küp doğranmış domates ve arzu ettiğiniz ölçüde tuz ve baharatları ekleyerek yoğurun. Bulgurlar diriliğini yitirince ince ince doğranmış maydanoz, taze soğan, salatalık, sıvı yağ, nar ekişi ve limon suyunu ekleyerek iyice karıştırın.

Kısır servise hazır. Şimdiden afiyet olsun…

Yedikçe yedirten herkesin çok beğendiği kısır tarifi! Tam kıvamını alması için bu noktayı atlamayın…

Yorumlar kapalı.