Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu Türkiye’yi ayağa kaldıran Hiranur Vakfı’nı savundu: Siz önce nikahsız birlikte olanlara iki çift laf edin

H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu, "Bizim mahallede, 6 yaşında kimse evlendirilmemiştir. Aksini söyleyen ahlaksızdır." dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılması gündemdeki yerini koruyor.

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda siyasi tepkisini ortaya koydu ve olay Twitter’da gündeme oturdu. 6 yaşındaki çocuğun istismara maruz bırakılmasını “iftira” olarak nitelendiren Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, böyle bir olayın yaşanmadığını öne sürdü.

Karahasanoğlu, “Bir vakfımızın önde gelen isimlerinden birisinin, 6 yaşındaki kızının evlendirildiği iftirası, “söylemde marksist, fiiliyatta emperyalizmin sözcüsü” Birgün gazetesinde, Timur Soykan’ın köşesinde yazılmış.. Hiç ciddiye bile almadım. ‘Nikah mı? O da ne’ diyen ilkesizlerin, her gün bir başkası ile yatıp-kalkmayı kendilerine adet haline getirenlerin, dindar insanlara söyleyebilecekleri tek kelime olmayan bir konuda, Timur Soykan ne demiş, ne dememiş, beni hiç ilgilendirmiyordu..” diye yazan Karahasanoğlu konuyla ilgili yorum yapan Cübbeli Ahmet’i hedef aldı.

Karahasanoğlu, Cübbeli Ahmet’in, “O olayın aslını bilmiyorum. Benim yaklaşık 15 yıldır görüşmediğim kişinin yaptığı belirtilen konu mahkemeye intikal etmiş. Ne olmuş ne olmamış şimdi mahkemeye intikal ettiği için mevzuyu da bilmiyorum. 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi hiç caiz olur mu? Ne İslam’da ne dinde ne Kur’an’da böyle bir şey olmaz. Ama hani Anadolu’da ‘Beşik kertmesi’ olayı vardır. Bu, ergenliğe erdikten sonra 14 – 15 yaşına gelir. O nikah ya devam eder ya da etmez. Evlilik öyle 6 yaşında olacak işler değil. Bunu ben dinde görmediğim gibi aklım da almıyor. Bunlar dinimize çok büyük zarar veriyor.” yorumuna, “Bu nasıl İslam kardeşliği? Bilmediğiniz bir konuda, bir müfteri, bir din kardeşinize, ‘6 yaşındaki kızını nikahladı’ diyecek. Siz de hem ‘Bilmiyorum’ diyeceksiniz. Hem de devam edip, ‘Bunlar dinimize çok zarar veriyor’ diyeceksiniz.. İşinize gelince, dinle alay etmek isteyenleri öyle çıkmazlara sokuyorsunuz ki.. Dolayısı ile, benim Cübbeliye akıl vermeme gerek yok.. Karşısındaki hokkabaza soramıyor: ‘Bastığınız fotoğraflardaki beyaz elbise giymiş küçük kız, gerçekten düğün sırasında fotoğrafı çekilmiş bir gelin ise, yanıbaşında damat niye yok?'” dedi.

Cübbeli Ahmet’i ‘kendi din kardeşine atılan iftiraya ortaklık etmek’le suçlayan Karahasanoğlu, yazısının devamında şunları yazdı:

“Bizim mahallede, 6 yaşında kimse evlendirilmemiştir. Aksini söyleyen ahlaksızdır, yalancıdır, sahtekardır..

15 yaşında evlenene veya anne babasına, “Biraz bekleseydiniz” derim de.. Onlara ben de gönül koyabilirim de, o ilkesiz marksistler, “6 yaşında nikah kıyıldı”’ derlerse..

“Haydi ordan” derim..

Hatta devam ederim, ”Siz önce nikahsız birlikte olanlara iki çift laf edin de, sonra 15’inde nikah kıyanlara laf edersiniz” derim..

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu Türkiye’yi ayağa kaldıran Hiranur Vakfı’nı savundu: Siz önce nikahsız birlikte olanlara iki çift laf edin

Yorumlar kapalı.