Yılmaz Özdil “seccade tartışması” ile ilgili yeni fotoğraf paylaştı: Daha çok kumpasa basarsınız

Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir iftar programında ayakkabılarıyla seccadeye basması siyasette yeni bir polemiğe neden oldu. Söz konusu tartışmalarla ilgili gazeteci Yılmaz Özdil, yeni bir fotoğraf paylaştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Yılmaz Özdil, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündem olan seccade fotoğrafın çekildiği odadan yeni bir fotoğrafı paylaştı. Özdil paylaşımına “Bu oda, o oda, o fotoğraftan hemen sonra, yerde ne yok? Bravo…” notunu düştü.

Özdil, Kılıçdaroğlu’nun fotoğraf çektirdiği o oda da çekilen başka bir fotoğrafı paylaşarak “Bu oda, o oda, o fotoğraftan hemen sonra, yerde ne yok? Bravo… Muhalif görünümlü mutant medyayla yola devam, daha çok kumpasa basarsınız” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil "seccade tartışması" ile ilgili yeni fotoğraf paylaştı: Daha çok kumpasa basarsınız

NEVZAT ÇİÇEK DE AYNI FOTOĞRAFI  PAYLAŞTI

Aynı fotoğrafı Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek de paylaştı. Çiçek paylaşımında

“Fotoğrafta CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Gergerli hemşerimiz ve Gergerliler Federasyonu Başkanı Ali Acar. Kendisi ile konuştum, fotoğrafla ilgili şöyle dedi;

‘Ben orucumu tutan ve namazımı kılan biriyim. Otantik bir görünüm vardı ve bende namaz kılınan yere ayakkabı ile girilmeyeceğini bildiğimden dolayı o anlamda dikkat etmedim. Seccade değilde, antika kilim gibi düşündüm, bu nedenle paylaştım. Bize yapılan haksızlıktır. Doğru bulmuyoruz. Genel başkan hariç odada 9 kişi var. Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu, 5 aday adayı ve 2 koruma vardı. Önce Fark etmedik sonra fark edilince sildik. Çünkü loş ışıklı bir yerdi ve kilimle seccade otantik olarak içi içe girmişti antika bir kilim zannettik, fark edemedik. Ayakla girilen bir yere seccadenin serilmeyeceğini bilen biriyim. Daha önce çekilen fotoğraflarda da ayakkabı ile girildiği görülüyor.’

Kendisi ve ailesini tanıyan biri olarak söyleyeyim bilinçli olarak yapılmadı ama dikkat edilmemiş. Kendi söylediklerini aktarmış olayım” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil "seccade tartışması" ile ilgili yeni fotoğraf paylaştı: Daha çok kumpasa basarsınız

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun katıldığı bir iftar yemeğinden sonra çekilen fotoğrafta yerde seccade unutulması iktidara yakın isimler tarafından gündeme getirilmişti. CHP’den yapılan açıklamada, “Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir” denildi.

Kılıçdaroğlu da konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil “seccade tartışması” ile ilgili yeni fotoğraf paylaştı: Daha çok kumpasa basarsınız

Yorumlar kapalı.