Yumuşatıcıya gerek yok! Çamaşır yıkarken bunu mutlaka deneyin, mis gibi kokuyor

Çamaşırlarımızın güzel kokması için makineye yumuşatıcı ekleriz. Ancak birazdan öğreneceğiniz yöntem ile artık yumuşatıcı kullanmanıza gerek kalmayacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşmesiyle ortaya çıkan küflü yağ maddesi çamaşırlarda kötü kokuya neden olur. Çamaşır makinelerinde kullandığımız sıvı deterjanlar ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olabilmektedir.

Temizlenmesi için makineye attığımız çamaşırların güzel ve ferah kokması için çeşitli markalara ait yumuşatıcı kullanırız. Ancak, yumuşatıcıya ihtiyaç duymadan çamaşırlarınız temiz kokabilir. Siz de aşağıdaki yöntemi uygulayarak çamaşırlarınız tertemiz kokmasını sağlayabilirsiniz.

NANE YAĞI MUCİZESİYLE TANIŞIN

Sıvı deterjan koyduğumuz bölüme, deterjanla birlikte nane yağı ekleyin. Bu sayede, çamaşırlarınız hem daha hijyenik olur hem de temiz ve ferah kokar.

ÇAMAŞIRLARI BEKLETMEDEN ASMALISINIZ

Makinenin süresi biter bitmez, çamaşırlarınızı bekletmeden mutlaka asın. Islak çamaşırların bir arada kalması hem elbiselerinizin kırışık olmasına hem de kötü kokuya sebep olur.

Nemli ve ıslak kalmış çamaşır yüzeyi bakteri ve mantar oluşumuna davetiye çıkartır. Bu yüzden, çamaşırlarınızı asarken, aralarına mesafe koyun ve birbirlerine temas etmesine izin vermeyin.

Eğer kurutma makinesi kullanıyorsanız yıkama işlemi sonrası çok geçmeden çamaşır makinesinden kurutma makinesine de  aktarma yapmalısınız. Bu teknikler sayesinde çamaşırlarınız mis gibi kokacaktır. Bu bilgiler sayesinde çamaşırlarınız çok daha temiz kokacak ve parlayacaktır.

Yumuşatıcıya gerek yok! Çamaşır yıkarken bunu mutlaka deneyin, mis gibi kokuyor

Yorumlar kapalı.