Yüz proteziyle yaşlı kılığına giren adam, kumarhaneden 100 bin dolar çaldı

Özel ajan Julian MacBeth, John Christopher Coletti'nin çeşitli kılıklara girdiğini söyedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) ajanların aktardığına göre bir adam, MGM Grand Kumarhanesi’nden 100 bin dolar (yaklaşık 684,7 bin TL) civarında para çalmak için yüz protezi kullanarak yaşlı bir oyuncu kılığına girdi.

FBI özel ajanı Julian MacBeth, John Christopher Colletti’nin 2019’da 10 kadar kişinin kimliğini çaldığını ve sahte sürücü belgeleri hazırladığını bildirdi.

Ajanın iddiasına göre Colletti o senenin nisan ve mayıs ayları arasında Las Vegas, Nevada’daki MGM Grand Kumarhanesi’ndeki gişelerden nakit avans çekip parayı zimmetine geçirerek mağdurları toplam 98 bin 840 dolar (yaklaşık 676,7 bin TL) değerinde dolandırdı.

The Daily Mail’e göre, 35 yaşındaki adam kumarhane çalışanlarının kendisini teşhis edememesi için şapka takmak, ameliyat eldiveni giymek ve bütün yüz protezi kullanmak da dahil olmak üzere kılık değiştirmekle suçlanıyor.

MacBeth’in perşembe günü federal mahkemede açılan beyannamesinde şu ifadeler yer aldı:

Sürücü belgelerinin arkalarında, kumarhane işlemlerinin gerçekleşebilmesi için gereken, mağdurlara ait sosyal güvenlik ve telefon numaralarını içeren yapışkan notlar da bulunuyordu.

İddiaya göre kumarhanenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Colletti’nin yaşlı bir adam kılığında mevkideki gişeden tek seferde 30 bin doları (yaklaşık 205 bin TL) bulan miktarda para çektiği görülüyor.

Özel ajan, kamera kayıtlarında Colletti’nin hasır şapka ve gözlük takıp, kumarhane içinde hareket edebilmek için engelli scooter’ı kullanırken görüldüğünü yazdı.

Detroit News’e göre yetkililer kendisini o zaman teşhis edemedi. Ancak 12 Mart 2020’de Colletti; Mayetta, Kansas’taki Praire Band Casino and Resort tesisinde gözaltına alındı ve bir nakit gişesinden 20 bin dolar (yaklaşık 137 bin TL) çalmakla suçlandı.

MGM Grand’deki Colletti’ye yönelik dolandırıcılık iddialarından haberdar olan güvenlik çalışanları, yaşlı bir oyuncu kılığında bir nakit gişesinden 20 bin dolar (yaklaşık 137 bin TL) çekerken görünce şüphelendi.

Ajan, çalışanların para çekimiyle ilgili Coletti’nin üstüne gittiğini ve “adamın derhal tuvalete gidip orada girdiği kılıktan çıktığını” yazdı.

Colletti sonra pantolonun ön tarafında gözle görülür bir kabartıyla kumarhaneden çıktı, yüz protezi kullandığı sanılıyor.

Daha sonra güvenlik ekibinin sahte kılığı 11 bin dolar (yaklaşık 75,3 bin TL) nakit para ve  iki Michiganlıya ait sürücü belgesiyle birlikte bulduğu bildirildi. İki belgede de yüz protezi kullanılmıştı.

Bunun ardından yetkililer Colletti’yi gözaltına aldı. Kumarhane yakınındaki bir sokak lambasının kenarında 16 bin dolar (yaklaşık 109,5 bin TL) nakit para, prostetik yüz maskesi ve iki sürücü ehliyeti daha buldu.

Colletti, Michigan’daki yetkililere devredilene kadar Kansas’ta, kefaletsiz olarak tutuklu kalacak.

Yüz proteziyle yaşlı kılığına giren adam, kumarhaneden 100 bin dolar çaldı

Yorumlar kapalı.