Zayıflama ne zaman durur? Zayıflama durduğunda ne yapılmalı?

Diyet programlarına başlanılan ilk günlerde hızla kilo verebilirsiniz, metabolizma hızınıza ve verdiğiniz kiloya göre bu hız bir süre daha devam edebilir. Kilo verme bir süreden sonra yavaşlar hatta bazı durumlarda diyet programına devam etseniz bile durma noktasına gelebilir. Peki, zayıflama durduğunda ne yapılmalı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zayıflama aşamasında tam istenilen kiloya gelirken birden kilo kaybı durma noktasına gelir ve kişi kilo veremez olur. Bu durum diyet yapanlar için oldukça can sıkıcı bir durum olmakla birlikte asla çözümsüz değildir.

Hedef kilonuzu elde etmek zor olabilir.

Kilo ilk başta oldukça hızlı bir şekilde kaybolma eğilimindeyken, bir noktada kilonuz yerinden oynamayacak gibi görünebilir.

Bu kilo verememe, kilo verme platosu veya durak olarak bilinir. Sinir bozucu ve cesaret kırıcı olabilir.

Bununla birlikte, birkaç strateji tekrar kilo vermeye başlamanıza yardımcı olabilir. Kilo vermenin durması, Kilo vermede duraklama dönemi ne kadar sürer? Kilo verme dönemi durunca ne yapmalı?

Zayıflama ne zaman durur? Zayıflama durduğunda ne yapılmalı?

Diyet Yaparken Kilo Verme Neden Durur?

Diyet yaparken genellikle bir beslenme listesi çerçevesinde hareket edilir ve günlük alınması gereken kaloriler, bunu sağlayan belli başlı besinler ayarlanır. Bir müddet sonra vücut aynı besinleri almaya başlar ve metabolizma yavaşlar. Yavaşlayan metabolizma kilo alımını yavaşlatır. Metabolizmayı tekrardan hızlandırmak için arada besin programının değiştirilmesi, vücuda farklı besinlerin girmesinin sağlanması gerekmektedir.

Vücudu Aç Bırakmak Kilo Vermeyi Durdur mu?

Yanlış bilinen bir olgu da gün içinde hiçbir şey tüketmeden aç kalınarak kilo verilebileceğidir. Vücudu yemek yemeden vitaminsiz bırakmak hem hastalıklara yol açabileceği gibi hem de bağışıklık sisteminin zayıf düşmesine neden olur. Yemek yenilmeyen bünyelerde metabolizma tamamen yavaşlar ve kilo verme gerçekleşmez. Vücut ne kadar kalori alırsa alsın onu yakmak da sizin elinizdedir. Aç kalmak asla diyetisyenlerin de önermediği bir durumdur. Sık sık, az yemek, kalorisi yüksek besinlerden kaçınmak, ara öğünleri atlamamak en önemli kurallardandır.

Zayıflama ne zaman durur? Zayıflama durduğunda ne yapılmalı?

Metabolizmayı Hızlandırmanın İpuçları

1. Karbonhidratları Kesin

2. Egzersiz Sıklığı veya Yoğunluğunu Arttırın

3. Yediğiniz Her Şeyi Takip Edin

4. Protein Tüketin

5. Stres Yönetimi

6. Aralıklı Oruç Deneyin

7. Alkolden Kaçının

8. Daha Fazla Lif Tüketin

9. Su, Kahve veya Çay İçin

10. Gün Boyunca Protein Tüketiminin Yayılması

11. Bolca Uyuyun

12. Olabildiğince Aktif Olun

13. Her Öğünde Sebze Yiyin

14. Yalnız Tartıya Güvenmeyin

Zayıflama ne zaman durur? Zayıflama durduğunda ne yapılmalı?

Yorumlar kapalı.