Zeytin çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Adeta şifa deposu: Faydaları saymakla bitmiyor

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez besinleri arasında yer alan zeytinin, kendisi kadar çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor. Adeta şifa deposu olan zeytin, sindirimini kolaylaştırmanın yanı sıra başta mide ve prostat olmak üzere birçok kanser çeşidine karşı da koruma sağlıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zeytin, ağırlıklı olarak kahvaltı sofralarında tüketilse de yemeğin yanında yaptığımız salatalara da güzel lezzet katan besinler arasında yer alıyor.

Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan zeytin, sade tüketildiği gibi kişinin damak tadına göre baharatlı bir şekilde de yenebiliyor.

Eski zamanlarda insanlar zeytini çekirdeğiyle birlikte tüketirken, günümüzde ise birçok kişi zeytinin çekirdeğini çöpe atıyor.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR: ADETA ŞİFA DEPOSU!

Ancak yapılan araştırmalara göre zeytinin kendisi kadar, çekirdeğinin de faydalı olduğu kanıtlandı. Adeta bir şifa deposu olan zeytinin faydaları saymakla bitmiyor. En önemli faydalarından biri ise mide iç yüzeyini güçlendirerek mide yanmalarını en aza indiriyor.

Zeytin çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Adeta şifa deposu: Faydaları saymakla bitmiyor SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Bağırsağın da güçlenmesini sağlayan zeytin kabızlık sorununu da ortadan kaldırıyor. Kahvaltıda yutacağımız 1-2 zeytin çekirdeği, sindirim sistemini güçlendiriyor ve aynı zamanda hazmı zor olan birçok yiyeceğin sindirimini de kolaylaştırıyor.

MİDEDE ÇABUCAK ERİYOR

Zeytin çekirdeğini yutmaktan çekinen insanların kafasına takılan konu ise, çekirdeğin midede eriyip erimediği. Ancak, bağırsak sorunlarına bile deva olan zeytin çekirdeği, mide asidi sayesinde çabuk bir şekilde midede eritiliyor.

KANSERE KARŞI DA KORUYOR

Öte yandan, zeytin çekirdeğinin kansere karşı koruma sağladığı da belirtiliyor. Başta mide kanseri ve prostat olmak üzere birçok kanser çeşidine karşı adeta bir kalkan görevini gören zeytin çekirdeği, iç organlarda oluşabilecek kanserojen hücrelerle mücadele ediyor.

Zeytin çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Adeta şifa deposu: Faydaları saymakla bitmiyor

Yorumlar kapalı.