10 Kasım tatil mi? 10 Kasım’da Anıtkabir kaçta açılıp kapanacak? 10 Kasım’ın anlam ve önemi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'a sayılı günler kaldı. Bu hüzünlü günde Anıtkabir'de düzenlenen anma törenine katılmak isteyen vatandaşlar Anıtkabir'in kaçta açılıp kapandığı merak ediyor. Peki, 10 Kasım resmi tatil mi? 10 Kasım'da Anıtkabir kaçta kapanacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 Kasım’da okulların tatil olup olmadığı öğrenciler tarafından en çok merak edilen konulardan birisi. Cumhuriyetimizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da okullar tatil olacak mı? Sorunun cevabını sizler için araştırdık.

10 Kasım’da okullar tatil olacak mı?

10 Kasım resmi tatil olmadığı için okullar tatil olmayacaktır. 10 Kasım’da Atatürk’ü anmak için okullarda ve Anıtkabir’de anma törenleri düzenlenecek.

Anıtkabir kaçta kapanıyor?

Anıtkabir ziyaret saatleri, 09:00-16:00 arasıdır.

10 Kasım tatil mi? 10 Kasım'da Anıtkabir kaçta açılıp kapanacak? 10 Kasım'ın anlam ve önemi

10 Kasım’ın önemi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün gönül verdiği ülkesi ile yaşama veda ettiği gün 10 Kasım’dır. 10 Kasım 1938 saatler 9’u 5 geçtiğinde dünyaya veda eden Atatürk, her sene 10 Kasım günü farklı etkinlikler ile anılmaktadır. 10-16 Kasım haftası, Atatürk’ün yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ile TV’de Atatürk konuşmalarının yayınlandığı, onu anlatan filmlerin gösterildiği hafta olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kutlanmaktadır.

Atatürk’ün vefatı sonrasında Türk milletiyle birlikte bütün dünya ve dünya liderleri ulu önderi yaşatmaktadır. Yenilikçi, ileri görüşlü olduğu kadar büyük de bir komutan olan Atatürk, milletiyle beraber “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla Türk halkının zaferinde büyük role sahiptir. Son nefesine kadar çok sevdiği ülkesi için çalışan Ulu Önder; “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” sözü ile Cumhuriyeti Türk milletine emanet etmiştir..

10 Kasım tatil mi? 10 Kasım’da Anıtkabir kaçta açılıp kapanacak? 10 Kasım’ın anlam ve önemi

Yorumlar kapalı.