40 yıl sonra ortaya çıktı: Titanik’in bu görüntüleri ilk defa yayınlandı

Titanik enkazının daha önce hiç görülmemiş videosu yayınlandı. Titanik'in enkazını keşfetmek için 1986 yılında yapılan dalıştan yeni görüntüler ortaya çıktı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük buharlı yolcu gemisi olarak tanıtılan geminin daha ilk seferi, 15 Nisan 1912’de bir buz dağına çarparak yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı. Yaşanan en büyük deniz kazası olarak tarihe geçen olay, seneler sonra 1997’de James Cameron’ın yönetmenliğinde beyazperdede yeniden canlandırılmış ve gişe rekorları kırmıştı.

Özellikle filmin de etkisiyle tüm dünyanın meraklı bakışlarını üzerinde toplayan geminin enkazından seneler sonra yeni görüntüler paylaşıldı. Woods Hole Oşinografi Enstitüsü tarafından YouTube kanalına yüklenen videoda, geminin enkazının daha önce hiç gün yüzüne çıkmamış görüntüleri yer alıyor.

Titanic, ilk yolculuğunda New York’a gitmek üzere İngiltere, Southampton’dan ayrıldı, ancak gemi bir buzdağına çarptı ve Atlantik Okyanusu’ndaki Newfoundland kıyılarında battı. Yaklaşık 80 yıl sonra, 1985’te, WHOI’den bir ekip ve bir Fransız okyanus bilimi keşif kuruluşu gemiyi keşfetti.

1986’da geminin enkazını araştıran üç kişilik bir dalış ekibinin görüntüleri, James Cameron’ın Oscar Ödüllü filmi Titanik’in 25. yıl dönümü münasebetiyle yayınlandı.

Titanik meraklısı bir tarihçi, “Titanik öyle bir fenomen ki, ondan edinebileceğiniz her yeni bilgi anında merak uyandırıyor. Bu, zaten başlı başına bir gizem olan okyanusta meydana gelen gizemlerden biri” diyerek geminin esrarengiz büyüsünü açıklıyor.

 

40 yıl sonra ortaya çıktı: Titanik’in bu görüntüleri ilk defa yayınlandı

Yorumlar kapalı.