5 hafta yayın durdurma cezası verilen Kızılcık Şerbeti bu akşam yayınlanacak mı? Mahkeme kesin kararını verdi!

RTÜK’ün Kızılcık Şerbeti dizisine verdiği 5 hafta yayın durdurma ve 1,5 milyon TL’lik para cezasının ardından Show TV ve dizinin avukatları karara itiraz etmiş, mahkeme ise yürütmeyi durdurmuştu. Bugün Ankara İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Bu karar ile birlikte dizi 5 hafta süreyle yayınlanmayacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RTÜK’ün 5 hafta yayın durdurma ve 1,5 milyon TL’lik para cezası verdiği Kızılcık Şerbeti dizisinin bu akşam yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu oldu.

tv100’ün haberine göre, kanal yönetimi mahkemeye başvurarak RTÜK kararının yürütmesini durdurma kararı almıştı.

Ancak RTÜK bu karara itiraz ederek ceza gerekçesini ve savunmalarını mahkemeye sundu.  Ankara İdare Mahkemesi az öce verdiği kararla “Yürütmeyi durdurma” kararını kaldırdı.

Bu durumda ceza bu akşam uygulanmaya başlanacak ve dizi 5 hafta süreyle yayınlanmayacak.

KIZILCIK ŞERBETİ BU AKŞAM VAR MI, YOK MU?

Kızılcık Şerbeti dizisinin bu akşam ekrana gelmesi bekleniyor. Dizi Show TV yayın akışına göre izleyici karşısına çıkacak. Fakat bazı gelen iddialar arasında dizinin bu akşamdan itibaren yayınlanmayacağı yönünde.

NE OLMUŞTU?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV’de yayınlanan “Kızılcık Şerbeti” isimli dizi hakkında inceleme başlatmıştı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 12 Mart 2003 tarihinde, inceleme başlatıldığı haberini Twitter’dan “Show TV medya hizmet sağlayıcısında ‘Kızılcık Şerbeti’ isimli dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik etmeye yönelik yayınlara ilişkin inceleme başlatılmıştır” mesajıyla duyurmuştu.

5 hafta yayın durdurma cezası verilen Kızılcık Şerbeti bu akşam yayınlanacak mı? Mahkeme kesin kararını verdi!

Yorumlar kapalı.