Açlık hissini bastırıyor, diyet yaparken tok tutuyor: Sabah kahvaltısında bunları mutlaka tüketin!

Fazla kilolarımızdan kurtulmak için dengeli ve düzenli beslenmek şarttır. Bazı insanlar diyet yaparken öğün atlamayı tercih eder ve kahvaltıyı geçiştirirler. Ancak günün en önemli öğünü olan kahvaltıda tüketeceğimiz besinler sayesinde gün içinde tok kalabilmemiz mümkün. İşte kahvaltıda yememiz gereken o besinler…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok insan kahvaltı öğününü atlasa da, düzenli kilo vermek için kahvaltı olmazsa olmazdır. Kahvaltıyı atlamamız durumunda metabolizmamız yavaş çalışmaya neden olabilir. Bu yüzden uyandıktan 1 saat sonra mutlaka kahvaltı yapmamız gerekir.

Özellikle kilo vermek için diyete başladığımızda tükettiğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekir. Bu yüzden kahvaltıda gün boyu tok tutacak ve enerji verecek besinler tüketerek, gün içinde yaşayacağımız açlık hissini bastırabiliriz. İşte kahvaltıda mutlaka tüketmemiz gereken besinler…

1- YUMURTA

Adeta bir protein deposu olan yumurta, düşük karbonhidratlı yiyecekler arasında yer aldığı kilo aldırmaz.

Sabahları 1 adet haşlanmış yumurta yediğinizde gün boyu tok kalmanızı sağlayabilirsiniz.

1 adet yumurta sayesinde gün içinde yaşayacağımız açlık hissinin önüne geçebiliriz. Sabahları kahvaltıda haşlayarak pişirdiğiniz yumurta içerisinde herhangi bir katkı maddesi bulundurmayacağı için diyette tüketilebilir.

2- YULAF

Lifi yapısı sayesinde kan şekerini dengede tutan yulaf da açlık hissini bastırıp uzun süre tok tutan yiyeceklerin başında gelir. Yulaf ezmesi sayesinde günlük vücudumuzun ihtiyacı olan protein, vitamin, mineral ve lifleri karşılayabiliriz. Aynı zamanda sağlıklı bir şekilde kilo vermemize yardımcı olur.

Yulaf sinirim sistemini kolaylaştırır ve kabızlık sorununu engeller. Yulaf bu sebeple kilo vermeyi kolaylaştırır. Yulafı kahvaltıda tüketebilirsiniz.

3- BADEM/CEVİZ

Kilo verme sürecinde atıştırmalıklar da açlık hissimizi bastırmamıza yardımcı olur. Bunların başında gelen ceviz, badem ve fındık gibi kuruyemişler ara öğünlerde mutlaka tüketilmeli. İçerisinde sağlıklı yağları ve vitaminleri barındıran bu kuruyemişler gün boyu tok tutar. Bu sebep sabah kahvaltısında da yeterli miktarda tüketilebilir.

4- AVOKADO

Avokadoyu sabah kahvaltısında tüketmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde kolestreol seviyesinin azalmasına yardımcı olursunuz. Avokado tam anlamıyla yağ yakıcı bir üründür.

Doymamış yağ asitleri sayesinde çok iyi derece yağ yakan bu besleyici meyve, kolesterol seviyesini dengede tutar.

Yağ yapısı sebebiyle çok iyi derecede enerji verir. Avokado mideyi tok tutar ve gün içerisinde açlık kriz yaşamanızı engeller. Lif bakımından zengin olan avokado içerisinde bulunan antioksidanlar ve oleik asit, oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur

Açlık hissini bastırıyor, diyet yaparken tok tutuyor: Sabah kahvaltısında bunları mutlaka tüketin!

Yorumlar kapalı.