ADOB, ‘Çocuklar Ağladığında’ ile yetişkinleri çocukların gözünden dünyaya bakmaya çağıracak

Ankara Devlet Opera ve Balesinin (ADOB), yetişkinleri çocukların gözünden dünyaya bakmaya çağıran "Çocuklar Ağladığında" dans gösterisi, yarın yapılacak dünya prömiyeriyle izleyiciyle buluşacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savaşın çocuklar üzerindeki etkisine odaklanan modern dans eseri, bir oyun parkının ikiye bölünmesiyle çocukların kendi aralarında çekişmeye maruz kalmalarını ve onların gözünden savaşı masalsı bir dille anlatıyor.

Çocuklar için dünyanın bir oyun bahçesi olduğu, yetişkinlerin bu dünyayı neyle doldurursa çocukların onu öğreneceğinin özel imgelerle anlatıldığı projede, maddi değerlerin, çıkar hesaplarının, erk savaşının pençesindeki çocukların oyunlarının da düşleriyle birlikte masumiyetini yitirdiğine dikkat çekiliyor.

Dünyanın hali karşısında oyun bahçelerinin renklerinin solgunluğunun ve parkların büyüsünün kayboluşunun yansıtıldığı projede, yetişkinlerin, çocukların beklentilerinin basit olduğunu hatırladığında dünyanın renklerinin sevgi, güven, barış ve umutla yeniden canlanabileceği sanatsal imgelerle sahneye taşınıyor.

ADOB Modern Dans Topluluğu yapımı gösterinin müzikleri Selma Mutal, metinleri de Füsun Ataman’a ait. Gösterinin dekor tasarımı Aykut Öz, kostüm tasarımı Gazal Erten, video tasarımı Coşku Türkel ve Bersun Kılınç, animasyon ise Selen Kılınç imzası taşıyor.

ADOB, 'Çocuklar Ağladığında' ile yetişkinleri çocukların gözünden dünyaya bakmaya çağıracak

“Herkes için farklı anlamlar uyandırabilecek bir sanat eseri”

Yarın akşam Opera Sahnesi’nde dünya prömiyeri yapılacak dans gösterisinin koreografisini yapan Özgür Adam İnanç, prova öncesinde açıklamalarda bulundu.

Tek perdelik gösterinin herkes için farklı anlamlar uyandırabilecek birden fazla okumaya izin veren bir sanat eseri olduğunu ifade eden İnanç, gösteride özellikle gençlerin etraflarında gördüğü dünyanın çarpıklıklarına yaklaşımlarını kullandıklarını anlattı.

Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen prömiyeri yeni sanat sezonunda yapma imkanı bulduklarını belirten İnanç, “Bu yılın ilk prömiyeri bu olacak. Elimizden geldiği kadar yeni eserlerle seyircilerle buluşmaya çalışacağız.” diye konuştu.

İnanç, “Çok farklı kitlelere hitap edeceğine inanıyorum. Farklı imgelerin zihinde kalacağına inandığımız bir proje oldu.” dedi.

ADOB, ‘Çocuklar Ağladığında’ ile yetişkinleri çocukların gözünden dünyaya bakmaya çağıracak

Yorumlar kapalı.