AFAD: 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir” denildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Türkiye Afet Müdahale Planı’na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir. Elazığ ili, Sivrice ilçesinde, 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’de 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Türkiye Afet Müdahale Planı’na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir. Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Telefon görüşmelerinde mümkünse web tabanlı uygulamaların ve SMS’lerin tercih edilmesi önem arz önem arz ediyor. Doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kesinlikle kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır. AFAD, gelişmeleri aralıksız takip etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Bakanlar deprem sonrası incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a gidiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6.5 büyüklüğünde deprem sonrası incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a gidiyor.
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6.5 büyüklüğünde meydana gelen deprem Kilis’ten Samsun’a birçok ilde hissedildi. Depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gelişmeleri yerinde incelemek üzere Elazığ’a gidiyor.

Bakan Soylu Elazığ depreminde ölü sayısını açıkladı!

Merkez üssü Sivrice olan deprem Malatya, Adıyaman ve Tunceli gibi çevre iller başta olmak üzere İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere tüm bölgede hissedildi. Deprem sonrası Elazığ’da iki Malatya’da iki olmak üzere toplamda 4 vatandaş hayatını kaybettiğini, 84 kişininde yaralandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ, Malatya, Malatya’nın Pötürge Doğanyol ilçelerinde 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini 84 kişinin yaralandığını söyledi.

AFAD: 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir

Yorumlar kapalı.