Ahmet Hakan’dan tartışma yaratacak Recep İvedik yorumu: ‘Aynı vasat altı mizah, aynı paçozluk, aynı kalitesizlik’

Ahmet Hakan Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik serisinin yeni filmini değerlendirdi ve "Aynı vasat altı mizah, aynı sakillik, aynı paçozluk, aynı münasebetsizlik, aynı kalitesizlik" yorumunu yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, gişe rekorları kıran ve 7. vizyona giren Recep İvedik serisini eleştirdi. Hakan, 7. filmle ilgili, “Aynı vasat altı mizah, aynı sakillik, aynı paçozluk, aynı münasebetsizlik, aynı kalitesizlik” yorumunu yaptı.

Ahmet Hakan, bugün kaleme aldığı köşe yazısında şunları kaydetti:

“Recep İvedik’in ilk altı bölümüyle ilgili kanaatim şöyleydi: Ucuz ve bayağı buluyordum. Hayvani şakalarına zerre gülememiştim. ‘Cehalete ve kabalığa saygı duruşu gibi’ diyordum. Zarafet ve incelik düşmanlığı yaptığına emindim. Mizah kalitesini sıfırın altında görüyordum. ‘Çok güzel kafa dağıtıyor abi, hayvan gibi güldük’ diyenleri defterden siliyordum. Recep İvedik’in yedinci bölümü çıktı. Düşüncem kısaca şöyle: Recep İvedik değişmiş, sonsuz kabalığını birazcık bırakmış. Azıcık yontulmuş. Entellerle işbirliği yapmalar, iktidara muhalif olmalar, politik mesaj sarkıtmalar falan. Fakat filmde değişmeyen şeyler de var: Aynı basitlik, aynı kabalık, aynı yüzeysellik, aynı vasat altı mizah, aynı sakillik, aynı paçozluk, aynı münasebetsizlik, aynı kalitesizlik. Sonuç olarak söyleyeceğim şudur: Allah’ıma çok şükür ki… Taa en baştan en sona kadar… Recep İvedik denilen ‘kerestevari’ illete karşı dün de aynıydım bugün de aynıyım.”

Ahmet Hakan’dan tartışma yaratacak Recep İvedik yorumu: ‘Aynı vasat altı mizah, aynı paçozluk, aynı kalitesizlik’

Yorumlar kapalı.