AKP’li Kenan Sofuoğlu Ferrari’sini satışa çıkardı

Eski AKP milletvekili Kenan Sofuoğlu, 2021’de satın aldığı Ferrari’sini satışa çıkardı. Sofuoğlu, yabancı plakalı araç için 10 milyon 650 bin TL fiyat biçti. Lüks spor otomobilin satış açıklamasında; “Ferrari SF90 Stradale Carbon Lift Yabancıdan Yabancıya Satış” ifadesi yer aldı. Aracın Türkiye’deki vergiler dahil fiyatı 45 milyon TL’nin üzerinde.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önceki dönemde Sakarya’dan AKP Milletvekili seçilen motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu, sahip olduğu Ferrari marka aracını satılığa çıkardı. AKP’li Sofuoğlu, araç için 10 milyon 650 bin TL istiyor.

Bu dönem aday gösterilmeyen Sofuoğlu, önceki dönemde milletvekili olduğunda mazbatasını Ferrari’si ile almaya gittiği için eleştirilmişti. Sofuoğlu 2021 yılında dünyadaki en hızlı Ferrari olarak bilinen markanın SF90 modelini satın almıştı.

halk.tv.com.tr’den Bora Erdin’in haberine göre araç satın aldığını yıl Euro 10,50 TL civarında işlem görüyordu. Aracın yurtdışı fiyatı ise 680 bin Euroydu. 2021 yılında Sofuoğlu’nun satın aldığı Ferrari 7,1 milyon TL yapıyordu.

Sofuoğlu, araçlarında Türkiye’ye geçici olarak tetkik, tahsil ve çalışma amacıyla gelmiş olanların araçlarına tahsis edilen MA ile başlayıp MZ ile biten plaka harf gruplarını kullandığı için araçlarına vergi ödemiyor. Hal böyle olunca lüks spor arabalar neredeyse 5’te 1 fiyatına biniyor. Bu araç da yine “M” serisi ile başlayan plaka ile tescillendi.

24 Mayıs’ta satışa çıkan Ferrari için istenen bedel 10 milyon 650 bin TL oldu. Lüks spor otomobilin satış açıklamasında; “Ferrari SF90 Stradale Carbon Lift Yabancıdan Yabancıya Satış” ifadesi yer aldı. Aracın Türkiye’deki vergiler dahil fiyatı ise 45 milyon TL’nin üzerinde.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan, fakat Türkiye’de sigortalı bir işte çalışan yabancılar ya da mavi kart sahibi kişiler, yurt dışından geçici ithal yöntemiyle istedikleri aracı Türkiye’ye getirebiliyor. MA MZ plakalı araçlardan ise KDV, ÖTV ve gümrük vergisi alınmıyor.

Yurt dışından gelen MA, MZ plakalı araçlara, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından, Türkiye’de ikamet ettikleri ve çalıştıkları sürece ve 4458 sayılı gümrük kanunu uyarınca misafir araç kapsamında bulundukları ilin plaka numarası ile başlayan, geçici bir plaka veriliyor. MA MZ plakalı araca sahip olan kişi, aracın satışını yapana kadar veya tekrar yurt dışına dönene plakayı kullanmaya devam ediyor.

AKP’li Kenan Sofuoğlu Ferrari’sini satışa çıkardı

Yorumlar kapalı.