Alaskalılar karaya vuran orkayı el birliğiyle kurtardı

Geçen hafta bir grup Alaskalı, Britanya Kolumbiyası yakınlarındaki Galler Prensi Adası'nın kayalık kıyı şeridine vuran katil balinayı kurtarmak için el birliği yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Perşembe sabahı erken saatlerde ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı’na bir orkanın karaya vurduğuna dair çağrılar gelmeye başladı. Yetkililer, bölgeden geçen yat M/V Steadfast’ın mürettebatına, görevliler gelene kadar balinanın üzerine deniz suyu gönderme ve hayvanları orkadan uzak tutma izni verdi.

Farklı gruplar 6 metre boyundaki hayvanı serin tutabilmek için saatler boyunca önce su kovaları, sonrasında bir su pompası ve hortum sistemi kullandı. Ayrıca, katil balinayı canlı canlı yemeyi umarak havada daireler çizen kuşları da orkadan uzak tuttular.

Balinanın kurtarılmasına yardım eden gönüllülerden Aroon Melane, hadiseye ilişkin yayımladığı bir TikTok videosunda, “Karaya vurmuş bir katil balina olduğunu duyduk ve onu bulmaya gittik” dedi.

Sonunda gelgit, muhtemelen fok avlarken karaya vuran dev hayvanın tekrar okyanusa yüzebileceği kadar yükseldi. Yetkililer, kıyıya vurma hadisesiyle eyalette çarşamba günü meydana gelen 8,2 büyüklüğündeki deprem arasında bağ bulunmadığını teyit etti. Katil balinalar, nadiren kıyıya vurmuş halde bulunsa da bu durum zaman zaman yaşanıyor.

Kaynak: Independent

Alaskalılar karaya vuran orkayı el birliğiyle kurtardı

Yorumlar kapalı.