Anıtkabir’de yine ‘Her yer Tayyip, her yer Erdoğan’ tezahüratı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı dolayısıyla düzenlenen resmî törende yine slogan atıldı. Anıtkabir avlusundaki birkaç kişi, “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” tezahüratı yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıl dönümünde Anıtkabir’de düzenlenen resmî törenle anıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmî törenlerde de olduğu gibi yine sloganlar atıldı. Tören sırasında “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” tezahüratları duyuldu.

YÖNETMELİĞE AYKIRI

2524 sayılı Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun’a göre yayınlanan Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Yönetmeliğin “Törenler” başlıklı 35. maddesinde; “Anıtkabir’de, ancak Atatürk’e saygı için çelenk konabilir, tören düzenlenebilir. Başka amaçlarla; tören, yürüyüş ve gösteri düzenlenemez, çelenk konamaz. Anıtkabir’in manevi varlığına yakışmayan her türlü tavır, hareket, söz, yazı ve davranışlara izin verilmez” hükmü yer alıyor.

Anıtkabir’de yine ‘Her yer Tayyip, her yer Erdoğan’ tezahüratı

Yorumlar kapalı.