Aşk-ı Memnu uyarlaması “Bihter” filminden yeni görüntüler

Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı isimli romanından iki kez ekranlara uyarlanan "Aşk-ı Memnu" dizisinin hikayesi bu kez de beyazperdeye taşınıyor. Dönem projesi olarak izleyici ile buluşacak olan "Bihter" filminden yeni kareler yayınlandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha önce iki kez dizi olarak televizyon ekranlarına gelen “Aşk-ı Memnu” şimdi de film oluyor. Dijital bir platformda yayınlanacak olan olan projenin senaryosunu Merve Göntem kaleme alacak.

Aşk-ı Memnu uyarlaması "Bihter" filminden yeni görüntüler

1975’te TRT’de yayınlanan Aşk-ı Memnu’da Bihter’i Müjde Ar canlandırmıştı. Bihter’e hayata veren ikinci isim ise Beren Saat olmuştu. Bihter’i canlandıracak son isim ise Farah Zeynep Abdullah olacak. Bihter filminde de Farah Zeynep Abdullah’ın partneri Boran Kuzum olacak.

Mehmet Binay ve Caner Alper’in yönettiği filmden yeni kareler yayınlandı.

Film, 2023 sonunda dijital platformda yayınlanacak.

Aşk-ı Memnu uyarlaması "Bihter" filminden yeni görüntüler

Fenomen dizide replikleriyle akıllara kazınan Bihter’in annesi Firdevs karakterine Nebahat Çehre hayat vermişti. Yeni uyarlamada ise Firdevs’e Camdaki Kız dizisiyle son dönemde adından söz ettiren Hande Ataizi canlandıracak.

Sırasıyla önce Itır Esen’in sonra Hazal Kaya’nın hayat verdiği Nihal karakterini bu kez genç oyuncu Helin Kandemir canlandıracak.

İlk uyarlamada Çolpan İlhan’ın, sonrasında Zerrin Tekindor’un hayat verdiği Matmazel karakterine, yeni uyarlamada Ebru Özkan’ın hayat verecek.

Aşk-ı Memnu uyarlaması "Bihter" filminden yeni görüntüler

FİLMİN KONUSU

Firdevs Hanım’ın küçük kızı Bihter’in hayatı, annesinin hataları ve bu yüzden maruz kaldığı imalı bakışlar tarafından gölgelenmiştir. Görkemini kaybetmiş bir hayat sürmeye pek bir itirazı yokken zengin Adnan Bey’in evlilik teklifini, dönüşmekten korktuğu annesinden kurtulmak için kabul eder. Fakat annesine karşı duyduğu hırs, fark etmeden kendisinin de aynı hataları yapmasına neden olur. Güçlü, para sahibi ve arzulanan bir kadın olmanın ne demek olduğunu keşfettikçe; dönüşeceği hal Bihter’e zor günler yaşatacaktır.

Aşk-ı Memnu uyarlaması “Bihter” filminden yeni görüntüler

Yorumlar kapalı.