‘Atatürk’le kalın’ demişti: Usta sanatçı Levent Kırca ölüm yıl dönümünde anılıyor

'Olacak O Kadar' programıyla uzun yıllar televizyon ekranında toplumsal yaşamın zorluklarını skeçlerle anlatan usta komedyen, tiyatro ve sinema oyuncusu Levent Kırca, ölümünün 7. yılında anılıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Küçük Hüsamettin”, “Cevat Kelle” ve “Bestami” gibi tiplemelerin de yer aldığı, 21 yıl ekranlarda kalan “Olacak O Kadar” ile tanınan sinema ve tiyatro dünyasının usta ismi Levent Kırca, 7 yıl önce bugün yaşamını yitirdi.

Kırca, son mektubunda “Dik durun… Adil olun, sabırlı olun. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşça kalın” sözleriyle sevenlerine veda etmişti.

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Kırca, en çok da ‘Olacak O Kadar’ tiplemeleriyle akıllara kazındı.

Sosyal medyada Kırca paylaşımları

Ünlü oyuncu ve komedyen Kırca, ölümünün 7’inci yılında sanatçı dostları ve sevenleri tarafından anılıyor. Bugüne özel pek çok siyasi ve ünlü isim, usta sanatçı için art arda paylaşımlarda bulundu.

#LeventKırca etiketi Twitter Türkiye gündeminde ilk sıralara yerleşti.

 

Son mektubu

'Atatürk'le kalın' demişti: Usta sanatçı Levent Kırca ölüm yıl dönümünde anılıyor

Levent Kırca ölümünden iki gün önce ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ aldığı törene hastaneden yazıp gönderdiği mektupta duygusal mesajlara yer vermişti.

İstanbul’da devam eden tedavisi nedeniyle törene katılamayan Levent Kırca’nın yerine oğlu Oğulcan Kırca, babasının tören için yazdığı mektubu okumuştu.

İşte o mektup:

“1974’te TRT ile girdim hayatınıza. O günden bu yana bayağı bir zamanınızı aldım. 41 yıl… Teşekkür ederim size, anılarınızda bana yer açtığınız için. İki kardeş bir çorap yüzünden kavga edebilirler. Ama komşunun çocuğu sorun çıkardığında iki kardeş birlik olur. Hacısı, ateisti takımı gol attığında sarılır, ağlarlar. Düşman ülke sana savaş açtığında ülke birlik olur…

Toprağım dediğin adamın her işine koşarsın. Memlekette yüzünü bile görmek istemediğin, başka şehirde canın, memleketlin olur. Toprak aynı toprak, biraz tozlu, biraz killi. Su aynı su, biraz berrak, biraz kireçli. İnsan olarak birbirimizi sahiplenmek, birleşebilmek için uzaylıların dünyayı istila etmesi mi gerekir?

Güzellikler paylaştıkça değerlenir, kötülükler çoğaldıkça kanıksanır. Güzel şeyler paylaşabildiysek sizinle, ne mutlu bana.

Dik durun… Adil olun, sabırlı olun, enerjinizin sirayet etmesine müsaade edin.

Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, Cumhuriyet’le kalın, hoşça kalın.”

‘Atatürk’le kalın’ demişti: Usta sanatçı Levent Kırca ölüm yıl dönümünde anılıyor

Yorumlar kapalı.