Bayat ekmekleri sakın çöpe atmayın! İşte bayat ekmek ile yapabileceğiniz 5 nefis yemek tarifi…

Bayat ekmekleri tüketemiyorsanız çöpe atmayın. Çünkü bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz nefis yemek tarifleri var. İşte bayat ekmeklerle yapabileceğiniz muhteşem 5 yemek tarifi…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğer mutfağınızda bayat ekmek birikmişse bunları değerlendirebilmek mümkün. Birçok kişi, bayatlayan ekmekleri yiyemediği için çöpe atıyor. Eğer siz de bayat ekmekleri çöpe atıyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz demektir. Bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz muhteşem tarifler var…

Halk TV’de yer alan içerikte; Birazdan öğreneceğiniz tariflerle hem farklı lezzetler keşfedeceksiniz hem de israfın önüne geçeceksiniz. İşte bayat ekmeklerle yapabileceğiniz muhteşem 5 yemek tarifi…

Ekmek Pizzası

Evinizde bulunan bayat ekmekleri dilimleyin. Daha sonra dilimlere ayırdığınız ekmeklerin üzerine salça veya domates sosu sürün.

Biber, sucuk, sosis ya da istediğiniz başka pizza malzemelerini üzerlerine dizin ve önceden ısıtılmış fırına atın.

Malzemeler biraz piştikten sonra çıkarıp kaşar rendeleyin. Dilerseniz kaşar yerine lor gibi peynirleri de koyabilirsiniz.

Yumurtalı Ekmek

Klasik bir yumurtalı ekmek tarifi yerine kekik, tuz, yumurta ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.

Daha sonra dilimlediğiniz ekmekleri, sosa batırın ve yağda kızartın.

Kruton

Bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayın. Daha sonra tavaya alıp üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Biraz pembeleştikleri zaman karabiber, tuz, pul biber ve kekik dökün. Kıtır kıtır olana kadar ters düz edip kızartın.

Daha pratik olması için tavada değil de fırında da bu tarifi yapabilirsiniz.

Islama

Küp şeklinde kesilen bayat ekmekleri fırında kurutun. Daha sonra bir tavaya tereyağı dökün ve üzerine soğan ile salça ekleyin.

Kavurmaya devam ettiğiniz malzemelerin üzerine kıyma dökün. İsteğe göre baharat da ekleyebilirsiniz.

Harç piştikten sonra fırından alınan kuru ekmeklerin üzerine bunu dökün ve ekmekler tamamen sosu çektikten sonra tüketin.

Ekmek Çorbası

İlk olarak bir miktar et suyunu tencereye alın. Bayatlamış ekmekleri de içine doğrayın. Ekmekler dağılana kadar bu karışımı kaynatın. Ardından tuz, yağ, karabiber ekleyip karıştırın.

Bunlar kısık ateşte pişerken, bir kapta da bir yumurtanın sarısı ile bir bardak sütü karıştırın. Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırın.

Çorba hazır olunca ince kıyılmış maydanozları da ilave ederek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Bayat ekmekleri sakın çöpe atmayın! İşte bayat ekmek ile yapabileceğiniz 5 nefis yemek tarifi…

Yorumlar kapalı.