Binali Yıldırım Habertürk canlı yayınında yarım dakika daha istedi: Neyse parası veririz

Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, sürenin bitmesinin ardından yarım daha isteyerek “Neyse parasını veririz” dedi. “Yanlış anlaşılır” denilmesi üzerine Yıldırım, “Yani şaka diyorum ya, burada para olur mu” diye düzeltme yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binali Yıldırım, HaberTürk’te gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu programa katıldı. Program bitişinde sunucu Mehmet Akif Ersoy’un Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Kübra Par’ın konuğu olacağını söylemesinin ardından ikili arasında yaşanan diyalog gündem oldu.

Binali Yıldırım’ın “Saat kaç oldu ya bir saat mi sürdü? Kısa sürdü ya hiç anlamadım. Daha programımız, daha güzel hazırlıklarım vardı ne güzel, proje bak. Yarım dakika ver bana bak bir şey söyleyeyim. Verme tamam. Ben şunu söyleyeyim” diyerek devam etmesinin ardından Ersoy “Sonra kızarlar bana. Yarım dakika alabilir miyim arkadaşlar. Buyrun yarım dakika” dedi.

Binali Yıldırım, “Ya yarım dakika ver neyse parasını veririz” diyince Ersoy, “Bu da yanlış anlaşılır şimdi” ifadelerini kullandı. Yıldırım ise gülerek, “Estağfurullah yani şaka diyorum ya. Yani hani derler ya alışveriş yapıyormuşuz gibi. Burada para olur mu ya. Yarım dakikada geçti zaten” karşılığını verdi.

KIZILAY YORUMU: İKTİDARIMIZDA İŞİNDEN OLAN KİMSE VAR MI?

Öte yandan program sırasında “Bizim iktidarımızda işinden olan kimse var mı? Tek tük hataları yüzünden olan olmuştur” demesi üzerine Mehmet Akif Ersoy, “Olması gereken var olmuyor efendim sizin iktidarınızda mesela Kızılay Başkanı” dedi. Binali Yıldırım bunun üzerine “Onu söyleyebilirsin” yanıtını verdi. Ersoy’un “Siz de söyler misiniz?” demesi üzerine Yıldırım şunları söyledi:

“Biz insanlarla uğraşmayalım, projelerle uğraşalım. Bir insanı ekmeğinden etmenin bize kazandıracağı bir şey yok. İşini yapmıyorsa, hak etmesi gereken maaşın gereğini yerine getirmiyorsa tabii ki ona işlem yapmak gerekir. Öbür türlü diğer çalışanlara haksızlık olur. Mekanizma belli disiplin soruşturması, hukuki yollar var.”

‘KENARA ÇEKİLMESİ YERİNDE OLUR’

Ersoy’un “Kızılay Başkanı’nın orada oturması AK Parti olarak sizi yoruyor mu?” sorusuna ise Yıldırım’ın yanıtı şu oldu:

“Depremde yaşanan olay, akıl sahibi bir insanın kabul edeceği bir şey değil. Elindeki çadırları parayla bir başkasına vermek, onun üzerinden ticaret yapma yoluna gitmek akla izana uyacak bir iş değil. Benim kanaatim, Başkan’ın kurumu fazla yıpratmadan kenara çekilmesi yerinde olur.”

Binali Yıldırım Habertürk canlı yayınında yarım dakika daha istedi: Neyse parası veririz

Yorumlar kapalı.