Boğaziçi eylemlerinde ev hapsine alınan kadınlar, kelepçeleri kırdı eyleme katıldı

Boğaziçi eylemlerinde ev hapsine alınan kadınlar, kelepçeleri kırdı eyleme katıldı

Boğaziçi direnişine katıldıkları için haklarında ev hapsi kararı verilen Sosyalist Kadın Meclisi Üyesi Gamze Toprak ile İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hivda Selen ev hapsi kararını tanımayarak 8 Mart eylemine katıldı. Gamze ve Hivda, ev hapsi gerekçesiyle ayaklarına takılan elektronik kelepçeleri çıkararak katıldıkları eylem sırasında konuştu: "Bu kelepçeler şiddet faili erkeklerin ayaklarına takılsaydı bugün birçok kadın yaşıyor olacaktı."

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Ev hapsini tanımıyorum”, “Ev hapsindeki kadınlara özgürlük” dövizleriyle eyleme katılan Gamze ve Hivda, ayaklarına takılan elektronik kelepçeleri ellerinde tutarak eyleme destek oldu.

“KELEPÇELER ERKEKLERİN AYAKLARINA”

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hivda Selen, yaklaşık bir aydır Boğaziçi direnişe katıldığı için ev hapsinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bugün ev hapsini tanımadığımı ilan edip 8 Mart’a geldim. Kelepçemi çıkardım. Şöyle düşünüyorum; bu kelepçeler şiddet faili erkeklerin ayaklarına takılsaydı bugün birçok kadın yaşıyor olacaktı. (İpek Er’in intihar etmesine neden olan cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş) Musa Orhan hala elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor. Ama biz kadınlar evlere hapsediliyoruz. Hayatın her alanında eve hapsedildiğimiz gibi yine hapsedildik. Dolayısıyla biz kelepçeleri tanımayacağımızı söyledik. Bir kadın daha katledilmesin diye buraya geldim ben. O yüzden erkek devleti görevi yapmasını biz kadınları değil katilleri engellemesini söylemek için buradayım. Muazzam bir kadın dayanışması var. Bu kelepçeleri tanımadığımızı ilan ettik. Gözaltına alınabilir ve tutuklanabilirim. Zaten ev hapsi de bir tutuklamadır. Dolayısıyla evimde olan durumdan bambaşka bir durum yaşamayacağım. O da hukuksuzluk bu da hukuksuzluk. Bu hukuksuzluğa karşı bütün kadınları dayanışmaya çağırıyorum.”

“TÜM SONUÇLARI GÖZE ALARAK BU EYLEME GELDİM”

Sosyalist Kadın Meclisi Üyesi Gamze Toprak ise “Biz tüm sonuçları göze alarak bu eylemi gerçekleştirdik. Faşizme karşı cevap olmak istiyoruz. Kadınlar sokakları caddeleri doldurarak faşizme, erkek egemenliğine cevap oluyor. Her şeyi göze aldığımızı söylemek istiyorum” dedi.

Boğaziçi eylemlerinde ev hapsine alınan kadınlar, kelepçeleri kırdı eyleme katıldı

Yorumlar kapalı.