Bu baharatlar metabolizmayı motor gibi çalıştırıyor! Kilo vermek isteyenler mutlaka bunları tüketin

Fazla kilolarımızdan kurtulmak için düzenli ve dengeli beslenme olmazsa olmazdır. Düzenli beslenmediğimiz taktirde metabolizmamız yavaşlar ve bu durum yağ depolamamıza neden olur. Bu yüzden metabolizmamızı hızlandıracak besinlere yönelmemiz gerekir. Baharatlar da bunların başında gelir. Siz de aşağıdaki baharatları tüketerek kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo verme sürecinde uyguladığımız diyet programlarında çeşitli baharatları tüketmemiz önerilir.

Bu baharatlar, açlık hissiniz bastırır, metabolizmayı hızlı çalıştırır ve bağırsak hareketlerini düzenler. Baharatlar abartılmadan tüketildiği taktirde hem vücudumuz için faydalıdır hem de zayıflamamıza yardımcı olur.

PUL BİBER

İçinde bulunan kapsaikin maddesi sayısında acı olma özelliği taşıyan pul biber, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olur.

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak, bağırsak hareketlerini de düzenleyen pul biber, kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

ZERDEÇAL

1 yemek kaşığı zerdeçal yaklaşık 7 gram ve ortalama 23.9 kalori besin değerine sahiptir. Yağ yakımını kolaylaştıran zerdeçal, aynı zamanda açlık hissini engelleyerek fazla kalori alımının önüne geçer.

Düzenli tüketildiği zaman bağırsak hareketlerini düzenleyen zerdeçal, sindirimi de kolaylaştırır.

TARÇIN

Vücudumuzdaki yağların kolay bir şekilde yakılmasına yardımcı olan tarçın, glikozun hücreler içinde hareketine yardımcı olur ve böylece yemekten sonra yaşanan insülin dalgalanmalarını engeller.

Gün içinde sıkça karşılaştığımız açlık ve tatlı krizlerinin önüne geçen tarçın, göbek bölgesindeki yağların yakılmasında önemli rol oynar.

KARABİBER

Neredeyse yemeklerin vazgeçilmez baharatlarından biri olan karabiber, içinde barındırdığı pipeline maddesi sayesinde yağ yakıcı özelliğe sahip bir baharat türüdür.

Karabiber bu özelliği ile kilo vermeye yardımcı oluyor. 1 yemek kaşığı karabiber ortalama 6 gramdır ve ortalama 15.9 kalori içerir.

Bu baharatlar metabolizmayı motor gibi çalıştırıyor! Kilo vermek isteyenler mutlaka bunları tüketin

Yorumlar kapalı.