Bu içecekleri sakın içmeyin! Böbrekleri iflas ettiriyor…

Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan böbrek, bazı zararlı alışkanlıklarımız nedeniyle hasar görebiliyor. Özellikle, damak tadımıza hitap ettiği için tükettiğimiz bazı içecekler böbrek hastalıklarına neden olabiliyor. Günlük hayatta sıkça tüketilen bu içeceklerden mutlaka uzak durun.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Su tüketimi, böbrek sağlığımız için oldukça önemlidir. Gün içinde su içmek yerine sıvı ihtiyacınızı çeşitli içeceklerden karşılıyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz demektir.

Özellikle ağzımızı tatlandırmak için tükettiğimiz çeşitli meşrubatlar, başta böbrek olmak üzere birçok organın sağlığına zarar veriyor. Uzmanlara göre, gün içinde tüketilen 2 bardak meşrubat, kronik hastalıklara neden olabilir.

BÖBREKLER HAYATIMIZ İÇİN ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Böbrek, vücudumuzu idrar yoluyla suda çözünen zararlı, gereksiz maddelerden arındıran en önemli boşaltım organlarımızdan biridir.

Atık madde ve ilaç kalıntılarının kandan uzaklaştırılmasında önemli payı vardır. Aynı zamanda kan basıncımızla birlikte tuz ve su dengemizi de düzenler. Bu dengenin bozulması durumunda böbrek hastalıklarıyla karşılaşabiliriz.

Yüksek kan şekeri, böbreklerin yanı sıra, diyabet için de riskli bir faktördür. Bu sebeple, şeker hastaları ve böbrek sorunlarıyla mücadele edenler tatlı meşrubatlardan uzak durmalı.

DİYET KOLA DA BÖBREK TAŞLARINA NEDEN OLABİLİR

Zararlı herhangi bir yiyecek, içecek veya başka bir şey tükettiğimizde, böbreklerimiz bunları vücudumuzdan uzaklaştırmakla görevlidir.

Kilo almamak için tüketilen diyet kolanın böbreklere ciddi zarar verdiği belirtildi. Bu tür bir değişikliğe , idrardaki mineral ve asit seviyelerinin dengesini bozan gazlı içeceklerin fosforik asit içeriği neden olur. Kola söz konusu olduğunda ılımlılık özellikle önemlidir, çünkü bu içecek çok yüksek bir fosforik asit seviyesine sahiptir.

GÜNDE İKİ BARDAKTAN FAZLA KOLA İÇMEK ZARARLI

Böbrek taşı olan ve böbrek hastalığı olan kişiler kola ve benzeri meşrubatlardan kesinlikle tüketmemeli. Sadece rahatsızlığı olanlar için değil, günde ikiden fazla kola sağlıklı kişilerde de böbrek hastalığı riskini artırır.

Yapay tatlandırıcılarla tatlandırılmış kola sevenler, şeker içenlerle aynı risk altındadır. Uzmanlar, diyet tatlandırıcılarla yapılan ve özellikle kadınların vücudunda günde iki porsiyon alkolsüz içecek tüketmenin böbrek fonksiyonlarının bozulma olasılığını iki katına çıkardığını testlerle doğruladılar .

DİŞLERİN ÇÜRÜMESİNE YOL AÇIYOR

Şekerli ve diyet meşrubatların zararları sadece böbreklerimizle sınırlı değil. Aşırı tüketilmesi durumunda bu içecekler dişlerimize de önemli ölçüde zarar veriyor. Diş minesini zayıflatan asit zamanla çürümeye yol açabilir.

Şekerli içecekler sadece yetişkinler tarafından değil çocuklar tarafından da keyifle tüketilir ancak genellikle sağlıklı besinler yerine meşrubat içtikleri için çok daha büyük bir tehlikeye maruz kalırlar.

 

Bu içecekleri sakın içmeyin! Böbrekleri iflas ettiriyor…

Yorumlar kapalı.