Bunları yaparak diş tartarından kurtulabilirsiniz! İşte diş taşlarını temizlemenin en etkili yolları

Dişlerimizin görüntüsü sağlık açısından olduğu kadar günlük normal yaşantımız için de oldukça önemlidir. Hijyenik açıdan beyaz görünen dişler, karşılıklı iletişimimizi de etkiliyor. Peki, dişlerimizi düzenli fırçalamamıza rağmen zamanla oluşan tartarlardan nasıl kurtulabiliriz? Birazdan öğreneceğiniz doğal yöntemler ile, diş tartarlarından kurtulmak mümkün…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diş tartarı, birçok insanın mücadele ettiği ağız ve diş problemlerinin başında geliyor. Kötü bir görüntünün yanı sıra ağız kokusuna da sebep olan diş tartarı aynı zamanda diş taşı olarak da bilinir.

Bazen dişlerimizi düzenli fırçalıyor olsak da, zaman içinde diş tartarları oluşabilir. Peki diş tartarıyla mücadele etmek için ne yapabiliriz?

Evde bulundurduğumuz tamamen doğal ve basit malzemeler ile diş tartarından kurtulmamız mümkün.

TARTAR OLUŞUMU NASIL ÖNLENİR?

Öncelikle tartar oluşumunu engellemek için, dişlerimizi günde iki kez en az iki dakika boyunca, kırk beş derecelik bir açıyla ve her bir dişin her bir tarafını tamamen fırçalamamız gerekir.

Sık sık şekerli yiyecek ve içecek tüketiyorsanız, bu da diş tartarlarının oluşmasına neden olabilir. Yiyeceklerin barındırdığı şeker, sadece plağın dişleri kaplayan yapışkan bir film oluşturmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda şeker aynı zamanda mikrobiyal büyüme için gerekli bir bileşendir.

Mikroorganizmalar bu şekerde bir besin kaynağına sahip olduklarında, hepsi yemeye ve üremeye başlar, bu da sadece ağız kokusuna yol açmaz, aynı zamanda enfeksiyona da neden olabilir.

Peki diş tartarını önlemek için ne yapmalıyız? Diş tartarını geçirmek için ne kullanabiliriz? İşte detaylar…

KARBONAT

Diş beyazlatma ve tartarla mücadele karışımı için, ıslak bir diş fırçasına biraz kabartma tozu dökün ve hem dişleri hem de diş etlerini iyice fırçalamayı deneyin. Durulamadan önce karbonatı en az on beş dakika açık bırakın.

BEYAZ SİRKE

Beyaz sirke de diş tartarını önlemek için kullanılan bir diğer yöntemdir. Bir bardak ılık tuzlu suda karıştırdığımız beyaz sirke solüsyonunu günde bir kez gargara yaparak dişler ve diş etleri arasında oluşan tartarları engelleyebiliriz.

Karışım, iki yemek kaşığı beyaz sirkeden, çözünmüş tuz ile bir bardak ılık suya hazırlanmalıdır. Beyaz sirkenin asetik yapısı, bu yöntemin istenmeyen bakterileri öldürmede ve enfeksiyonu önlemede çok etkili olduğu anlamına gelir.

PORTAKAL KABUĞU

Portakal kabuğu da, tartarla mücadele etmek için başvurulan doğal yöntemlerden bir tanesidir.

Bir portakal kabuğunun içini alıp diş ve diş eti bölgeleri boyunca ovabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise kabuğun iç kısmındaki ezilmiş parçalardan macun yapılıp su ile karıştırılarak kullanılır. Bu macun daha sonra diş fırçası ile dişlere sürülebilir. Portakal kabuğunun C vitamini ve antimikrobiyal özellikleri, dişlerdeki mikrobiyal büyümeyi öldürmenin yanı sıra tartar ve plak üzerindeki tortuları keser.

Bunları yaparak diş tartarından kurtulabilirsiniz! İşte diş taşlarını temizlemenin en etkili yolları

Yorumlar kapalı.