'Camide Çav Bella' hakaretleri sokak hayvanlarına mama oldu

‘Camide Çav Bella’ hakaretleri sokak hayvanlarına mama oldu

İzmir'de cami hoparlöründen 'Çav Bella' marşının görüntüsünü Twitter hesabından paylaştığı iddiasıyla yargılanıp beraat eden eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, kendisine hakaret ve tehdit edenlerden hayvan barınağına mama bağışlaması koşuluyla davasını geri çekti. .Özdemir kendisinden özür dileyen Sibel Altun ile beraber hayvan barınağını ziyaret aderek 400 kg mamayı hayvanlara dağıttı.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özdemir, yargılandığı süreçte kendisine sosyal medya üzerinden hakaret ve tehdit içerikli paylaşımlar yapanlar hakkında dava açmıştı. Kazandığı tazminatları sağlık sıkıntıları yaşayan çocuklara bağışlayan Özdemir, hakaret davası açtığı Sibel Altun’a da hayvanlara mama bağışlaması şartıyla davasından vazgeçti. İki tarafın uzlaşması üzerine Altun, Şopengazi Barınağı’na 400 kg yaş ve kuru mama, mama kabı, taşıma kafesi ve kedi evi bağışı yaptı. Özdemir ve Altun beraber barınağı ziyaret ederek barınağa mamaları teslim etti.

“BEN O HAKSIZLIĞI YAPTIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM”

Özdemir’e yönelik haksız paylaşımlar yaptığını belirten Sibel Altun pişmanlığını şöyle dile getirdi:

“Sosyal medyadan Banu Özdemir hanımefendiye yönelik haksız paylaşımlar yapılmıştı. Ben de o haksızlığı yapanlardan biri olarak çok üzgünüm. Özellikle bir kadına karşı yapılan haksızlık karşısında üzüntüm daha da arttı. Uzlaşma birimlerinin teklifleriyle kendisine ulaştık. Kendisi de bizi kabul etti. Yaptığımız haksızlığı hem bir özür mahiyetinde hem de kendisinin de kabul etmesiyle bugün Şopengazi hayvan barınağına mama ve birtakım ekipmanlarla geldik. Sosyal medya üzerinden hiçbir konuyu araştırmadan lütfen kimseye haksızlık yapmayalım. Ben kendisine özrümü diledim ve helalleştik.” 

Özdemir de kendisine yönelik hakaret ve tehditler nedeniyle 60’a yakın dava açtığını belirterek, “Bu dosyaların içerisinde de hemcinsim olan aynı zamanda hayvan hakları savunucusu olduğunu da bildiğim, samimiyetine inandığım Sibel hanımla bir araya geldik. 400 kilo kadar mama ve çeşitli ekipmanların bağışı tazmin edilmesi vesilesiyle de dosyayı kapatmış olacağız. Sizler de hukuki süreçlerinizden sosyal fayda üretebilirsiniz. Can dostlarımız için bunu yaparak iyiliği çoğaltabilirsiniz” diye konuştu.

Uzlaşmacı Şeyda Hengirmen ise, “Her iki tarafın hayvansever olması ve uzlaştırma sürecinin bu şekilde sonlanmasına çok sevindim. Dilerim bu olay örnek olur” dedi.

‘Camide Çav Bella’ hakaretleri sokak hayvanlarına mama oldu

Yorumlar kapalı.