Canan Karatay’dan şaşırtan öneri: Ramazan pidesinin iç kısmının daha fazla tüketilmesi gerek

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Ramazan pideleri de sofralardaki yerini almaya başladı. Ramazan ayına özel tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay Ramazan pidesinin iç kısmının daha çok tüketilmesi gerektiğini söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İftarda ve sahurda ramazan pidesinin tüketimine onay veren Prof. Dr. Canan Karatay, detayları açıkladı. Karatay, ramazan pidesi hakkında çok önemli bir noktaya dikkat çekerek uyarıda bulundu. Karatay, ramazanda tüketilebilecek besinlerden de bahsetti.

RAMAZAN PİDESİNİ BU ŞEKİLDE TÜKETİN

Prof. Dr. Canan Karatay, pidenin tam buğday unundan yapılması gerektiğini vurgularken, Pidenin iç kısmının daha fazla tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Nedenlerini de tek tek açıklayan Karatay, pidenin iç kısımlarını tüketmenin daha yararlı olmasının sebebini bağırsakların yumuşak olan yeri daha iyi enzimlemesi olarak açıkladı. Ayrıca tam buğday sayesinde bağırsakların ihtiyacı olan lif sağlanmış olacak. Bu da oruç süresinde duran bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlayacak.

Canan Karatay ayrıca, Ramazan ayında iftarı açarken mutlaka hurma ya da zeytinle açılması gerektiğinin altını çizdi. Bunun aynı sıra iftar ve sahur arası 2 litrelik suyun tüketiminin tamamlanmasını tavsiye etti.

SAHURDA YUMURTA TÜKETİMİ

Sahurda yumurta tüketimine değinen Canan Karatay, “Sahurda yumurta yemeli. Süper bir besindir. Omlet yapıldığında ya da tereyağına kırıldığında, menemen yapıldığında güçlü ve gerçek bir besindir.

Bütün günün enerjisini, minerallerini, yağlarını sağlayabilir. Yağsız protein hiçbir işe yaramaz. Onun için bol tereyağlı yumurtayı öneriyorum. Kolesterolümü yükseltir diye korkmayın. Çünkü yumurtanın sarısındaki kolesterol hiçbir zaman kana geçip kolesterolü yükseltmez.” sözlerine yer verdi.

Canan Karatay’dan şaşırtan öneri: Ramazan pidesinin iç kısmının daha fazla tüketilmesi gerek

Yorumlar kapalı.