Çay içmek kilo aldırır mı? Şekerli ya da şekersiz çay içmek kilo aldırır mı?

Çay içmek kilo aldırır mı? Bu soru beslenme uzmanları tarafından her danışana açıklanan bir konu haline geldi. Şekerli ya da şekersiz çay kilo aldırır mı diye merak ediyorsanız, yazımızda bunların cevaplarını bulabilirsiniz?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çay içmek kilo aldırır mı? Bu soru beslenme uzmanları tarafından her danışana açıklanan bir konu haline geldi. Şekerli ya da şekersiz çay içmek kilo aldırır mı diye merak ediyorsanız, yazımızda bunların cevaplarını bulabilirsiniz?

Türk toplumu için hayati sıvılardan biri olan çay, günün her anında ve her boşlukta tüketilir. Sohbet ortamında, bir işlem beklerken, kitap okurken, yolculuk yaparken, kısa molalarda elimizde hemen bir bardak çay belirir. Asırlardır Türk mutfağında yemekten sonra ikram edilen çay, artık yemek beklerken de içiliyor. Çaysız asla diyenler ve çayı hiç sevmem diyenler ise iki ayrı gruba ayrılıyor.

Çay, pek çok doktor tarafından da gündemde olan bir içecektir. Çayın dem oranı, içine eklenen şeker ya da limonun sağlığı etkilemesi uzman makalelerinde de yerini alıyor. Bu nedenle bizler de sizlere çay kilo yapar mı sorusunun yanıtlarını vermek istedik. Kahvaltıdan uyku öncesi sohbetlere kadar bardağınızdan eksilmeyen çay bu yazıda bambaşka bir boyutta incelendi.

Çay içmek kilo aldırır mı? Şekerli ya da şekersiz çay içmek kilo aldırır mı?

Çay içmek kilo aldırır mı?

Demini alan çay, her an her ortamda afiyetle içilir. Yanında bir şey yensin ya da yenmesin o çayın tadı hep lezzetli kalır. Diyet yaparken ya da kilo kontrolü sağlarken çay içmek istiyorsanız elbette içebilirsiniz. Kilo almamak ve sağlığınızı korumak için çayınızı şu şekilde içebilirsiniz:

Düşük tansiyon probleminiz yoksa; çayınızın içine ince bir dilim limon atabilirsiniz. Çayın tadını mayhoş yaparken metabolizmanızın da hızlanmasına yardım edecektir.

Çay içerken kilo almamak için şeker kullanmamalısınız. Çünkü şekerli çay kilo aldırır mı sorusunun yanıtı evet olacaktır.

İçtiğiniz her çaya 2 küp şeker attığınızı düşünürseniz; gün içinde 10 bardak çay içtiğinizi de hesaba katarsanız; sadece çayla beraber 20 adet küp şekeri vücudunuza almış olursunuz.

20 adet küp şekeri ise ortalama 310 kalori içermektedir. Sadece çayla beraber bu oranda şekeri tüketmeniz sağlığınız için tehlikeli bir seçimdir.

Gece çay içmek kilo aldırır mı?

Gece ya da gündüz çay içmenin kilo almaya bir etkisi yoktur. Çayın yanında ne tükettiğiniz önemlidir.

Gece içilen çayı şekerli içiyorsanız vücudunuza rafine şeker aldığınız için kilo alımı beklenir.

Çayın yanında paketli gıdalardan tüketmişseniz, kilo alımı başlayabilir.

Sade ve atıştırmalık olmadan tüketilen çay kilo aldırmamaktadır.

Soğuk çay kilo aldırır mı?

Soğuk çay söz konusu olduğunda; gerçekten çayın soğuk içilmesi mi yoksa marketlerde satılan soğuk çayın içilmesi mi netleşmelidir.

Çünkü marketlerde şeker şurubu ve meyve aromasıyla beraber satılan çay karışımlarının kilo aldırma etkisi vardır.

Ancak evde kendi demlediğiniz çayı soğutup meyve dilimleri ve buzla içtiğinizi düşünürsek; ve bu çayda rafine şeker olmadığını bilirsek kilo alımı söz konusu olmayacaktır.

İşlenmiş ve paketlenmiş gıdalardan olan soğuk çay, sık sık tüketildiğinde kan şekerini yükseltir ve vücudun yağ depolamasına neden olur.

Siyah çay kilo aldırır mı?

Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz.

1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.

Çay içerken yanında tükettiğiniz besinlere ve şeker ekleme durumuna dikkat ediniz.

Siyah çay sevmiyorsanız bitki çayı içerek kilo alımına tamamen dur dedikten sonra vücudunuzu arındırabilirsiniz.

Çay içmek kilo aldırır mı? Şekerli ya da şekersiz çay içmek kilo aldırır mı?

Yorumlar kapalı.