Cem Küçük ‘bilgi aldım’ diyerek yeni asgari ücreti açıkladı

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, Tv100 ekranlarında Özgür İfade programında, asgari ücretin 11 bin-11 bin 58 lira arası olacağına yönelik bilgi aldığını aktardı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) asgari ücret komisyon üyesi Veli Solak, “Sürecin bayramdan önce bitmesini istiyoruz, toplantıda bir rakam konuşulmadı” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından tüm gözler ikinci toplantıya ve çıkacak sonuca odaklanmışken Gazeteci Cem Küçük canlı yayında asgari ücret hakkında aldığı bilgiyi aktardı.

Gazeteci Küçük, asgari ücretin 11 bin- 11 bin 58 lira arası olacağına yönelik bilgi aldığını ifade etti.

Küçük ayrıca, “Burada özel sektöre büyük iş düşüyor, bu zammı verdiğin zaman, markette et 300 liradan 400 liraya gelirse, süt 18 liradan 30 lira olursa bunun bir anlamı yok” dedi.

Ardından şöyle devam etti:

”Asgari ücret bence 11 bin-11 bin 58 lira olacak. Yüzde 17-18 enflasyon yüzde 10’da refah payı katacaklar. Aldığım bilgileri söylüyorum. Burada özel sektöre büyük iş düşüyor. Memur maaşları zaten şu an görece olarak özel sektöre göre gayet iyi durumda. Özellikle Anadolu’da karı-koca çalışanlar için çok iyi. Bu en düşük maaş 22 bin, polisin maaşı 30 bin lira gibi, öğretmen maaşı 26-26 bin gayet iyi oluyor. Burada şunun da olmaması lazım; bu zammı verdiğiniz zaman markette et 300 liradan 400 lira gelirse süt 18 liradan 30 lira olursa bunun bir anlamı yok. Her sene aynı şeyin yapılmaması lazım.”

Cem Küçük ‘bilgi aldım’ diyerek yeni asgari ücreti açıkladı

Yorumlar kapalı.