CHP’li Antmen’den kedi ve köpek sahiplerini ilgilendiren yasa teklifi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, kedi ve köpek mamalarından alınan yüzde 18 KDV’nin, yüzde 1’e indirilmesi için kanun teklifi verdi. Antmen, “Mamanın KDV’sinin yüksek oranda olması, hayvanları ölüme mahkum etmek demektir" değerlendirmesini yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, kedi ve köpek mamalarından alınan yüzde 18 KDV’nin, yüzde 1’e indirilmesi için kanun teklifi verdi. Antmen, “Gıda maddelerinde yüzde 8, sinema, tiyatro yüzde 8, Otel, konaklama yüzde 8 ve daha birçok sayabileceğimiz alanda devlet yüzde 1 – yüzde 8 arası vergi alıyorken, kedi ve köpek mamalarında maalesef yüzde 18 KDV alınmaktadır. Pırlantadan veya tekne mazotundan alınmayan vergi oranının hayvan sever vatandaşlara yüklenmesi tüm canlılara yapılan bir yanlıştır. Hayvanların yaşam haklarına olan bir ihlaldir” değerlendirmesini yaptı.

Antmen, 1 hafta içerisinde 15 kiloluk yerli mamanın 180 liradan 250 liraya yükseldiğini aktardı. Mama fiyatlarının son bir yılda yüzde 200’e varan fiyat artışlarına ulaştığını belirterek şu değerlendirmeleri yaptı:

“Basına yansıyan bilgilere göre; kimi hayvan severler kullandıkları mamalara yüzde 30 ile 50 arasında zam geldiğini söylerken, kimilerine göre ise yüzde 100’lük bir artış bulunmaktadır. Çünkü şu anda hayvan mamalarında olan yüzde 18’lik KDV oranı; iktidar tarafından mamaların ‘lüks tüketim’ olarak algılandığına işaret etmektedir.

Bir de temel ihtiyaçları olan mamanın KDV’sinin yüksek oranda olması, hayvanları ölüme mahkum etmek demektir. Hayvanların karınlarını doyurabilmeleri için ihtiyaçları olan mamadan yüzde 18 KDV oranı nedeniyle her fiyat artışında daha fazla para alması kabul edilemez.”

CHP’li Antmen’den kedi ve köpek sahiplerini ilgilendiren yasa teklifi

Yorumlar kapalı.