CHP'li Öztunç kirlilikten hükümeti sorumlu tuttu: "Marmara Denizi foseptik çukuru haline geldi"

CHP’li Öztunç kirlilikten hükümeti sorumlu tuttu: “Marmara Denizi foseptik çukuru haline geldi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Marmara Denizi'ndeki müsilaj kirliliğinden hükümeti sorumlu tuttu. Öztunç, “Maalesef ihmal ve AKP’nin yanlış çevre politikaları Marmara Denizi’ni bu hale getirmiştir. Marmara denizi bir foseptik çukuru haline gelmiştir” dedi. Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konuyla ilgili çalıştay düzenlemesini de eleştirdi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Çevre ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun CHP Genel Merkezinde basın açıklaması yaptı. Marmara Denizi’nin kirliliğe işaret eden Öztunç, Jeotermal Enerji santrallerinin  Çevresel etkileri raporunu tamamladıklarını belirterek, “Umarım bu rapordaki önerileri AK Parti  dikkate alır ve yeni bir çevre politikası geliştirir” dedi.

CHP’li Öztunç’un konuşmasından başlıklar şöyle:

MARMARA DENİZİ FOSEPTİK ÇUKURUNA DÖNDÜ: “Son günlerin en önemli konusu müsilaj meselesi. Maalesef ihmal ve AKP’nin yanlış çevre politikaları Marmara Denizi’ni bu hale getirmiştir. Marmara denizi bir fosseptik çukuru haline gelmiştir.

GÜNAYDIN BAKAN: Küresel ısınma ve sanayi ve evsel atıklarının denize akıtılması bunlardan birisidir. Bugün bu görüntüler yaşandıktan sonra AKP Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçmeye çalışıyor. Çalıştay yapma kararı alıyor. Günaydın Çevre ve Şehircilik Bakanı.

19 YILDIR MARMARA DENİZİNİ TEMİZLEYEMEDİNİZ: AKP bugün itibariyle çalıştay başlatılıyor. 6 Haziran itibariyle eylem planı açıklanacak deniliyor. Yıllardır neredeydiniz. Günaydın uyanın da balığa gidelim tabi Marmara denizinde balık kaldıysa. 19 yıldır hükümetsiniz. 19 yıldır Ergene’yi temizleyemiyorsanız bu günah size aittir.

GELİN BİRLİKTE ERGENE’YE GİDELİM: Önceki gün Ergene kıyısında Çorlu’da Alpu’da incelemelerde bulunduk.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a çağrı yapıyorum. Sayın Kurum Ergene’nin temiz aktığını iddia ediyorsunuz. Ben CHP’nin Çevre ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkanı olarak hazırım. Gelin birlikte Ergene’ye gidelim beraber suya girelim bakalım kirli mi temiz mi? Hep beraber görelim.

MARMARA DENİZİ DENETİMİ EN SERT ŞEKİLDE YAPILMALIDIR: Marmara Denizi’nin çevresindeki sanayi tesislerinin atıkların ve artıma konusunun denetimi en sert şekilde yapılmalıdır. Paris anlaşması bir an evvel yürürlüğe konulmalıdır. Kanal İstanbul ucubesinden vazgeçilmelidir. Marmara denizinde yaşanan bu soran balıkçılığı bitirmektedir. TBMM harekete geçmeli, bu sorunla ilgili araştırma komisyonu kurulmalıdır.

AK PARTİ İÇİN VARSA YOKSA DOLARIN YEŞİLİ: Geçtiğimiz hafta CHP olarak TBMM başkanlığına verdiğimiz araştırma komisyonu önergemiz AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. 5 haziran dünya çevre günü münasebetiyle siyanürle yer altı suları kirletiliyor. Restoranlar, lokantalar kapatılırken ÇED toplantılarına rant için izin veriliyor. AK Parti için varsa yoksa doların yeşili.

FİLTRE TAKILMALI: Termik santralleri teknolojisi çok eski teknoloji Afşin Elbistan Termik Santrali başka olmak üzere filtre takılmalı. En son İkizdere da orman alanları katledildi. Türkiye maalesef AK Parti döneminde hiçbir adım atmamıştır.”

CHP’li Öztunç kirlilikten hükümeti sorumlu tuttu: “Marmara Denizi foseptik çukuru haline geldi”

Yorumlar kapalı.