Covid-19 salgını Pandemic ile sahneye taşınıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları ile sağlık çalışanları, corona virüs sürecindeki zorlukları anlatan Pandemic isimli bale eseriyle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, ANTDOB Müdürü Akın Ulutaş, sanatçılar ve sağlıkçılar katıldı. ANTDOB Müdürü Ulutaş, Pandemic eserini, salgında yaşanan zorlu sürecin kahramanları olan sağlık çalışanlarına ithafen sahneye koyacaklarını söyledi.

Ulutaş, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çalışanlarının da sanatçılarla birlikte sahnede olmaları açısından bir ilkin yaşanacağına dikkat çekti.

Akın Ulutaş “Eser internet üzerinden canlı yayın prömiyer tekniği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi YouTube kanalı ve birçok ulusal televizyon kanalı üzerinden 1 Ağustos saat 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nden tüm Türkiye ve dünyadaki sanatseverlerin evine ulaşacak” dedi.

Başhekim Prof. Dr. Çete ise sağlık çalışanlarının, salgın sürecinde aralıksız çalışmaya devam ettiğini anlattı. Çete; sağlık çalışanlarının, hem işlerini yaptığını hem de bilim insanlarının virüsle mücadele konusundaki bilgilendirmelerini vatandaşlara aktardığına dikkat çekti.

Çete, “Sağlık çalışanlarının kendileri adına can korkusu yaşadıklarını sanmıyorum, ama aileleri ve sevdikleri konusunda büyük korkular yaşadıklarını kendi deneyimlerimden de tahmin edebiliyorum. Tüm bu süreci geleceğe nasıl aktaracağımız çok önemli” dedi.

Bilim insanlarının kitaplar yazabileceğirni ama sanatın burada çok özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Çete “Tüm sanat etkinliklerimiz yaşadığımız acıyı, korkuyu, kaygıyı, mutluluğu, gelecek nesillerin yüzyıllar sonra bile anlamasını sağlayacaktır” dedi.

Eserin koreografisini yapan Volkan Ersoy da salgın sürecinin toplumu derinden etkilediğini ve sanatçılar olarak bunu bale ile anlatmak istediklerini dile getirdi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına da kısa bir rol verilen ve ANTDOB sanatçılarının sahneye koyacağı eser, 1 Ağustos’ta dünya prömiyerini yapmaya hazırlanıyor.

Covid-19 salgını Pandemic ile sahneye taşınıyor

Yorumlar kapalı.