Defne Joy Foster ölüm yıldönümünde unutulmadı

Sihirli Annem’de canlandırdığı Eda karakteri ile adını duyuran Defne Joy Foster 10 yıl önce bugün yaşamını yitirdi. Foster’ın rol arkadaşı İnci Türkay da, genç oyuncuyu ölüm yıl dönümünde unutmadı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyuncu, sunucu ve aynı zamanda DJ olarak da bilinen Defne Joy Foster, 2 Şubat 2011’de yaşamını yitirdi. Özellikle Sihirli Annem’de canlandırdığı Eda karakteri ile hafızalara kazınan Foster, vefatının 10. yılında unutulmadı. Dizideki rol arkadaşı İnci Türkay, sosyal medya hesabından Foster ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak, “10 yıl oldu Defne’ciğim…” notunu düştü. Türkay’ın paylaşımına kısa sürede beğeni ve yorum yağdı.

Defne Joy Foster ölüm yıldönümünde unutulmadı

DEFNE JOY FOSTER KİMDİR?

Defne Joy Nayman Foster, Türk olan annesi Hatice Nayman ile NATO’da subay olan Amerikalı Steve Foster’ın kızı olarak 2 Eylül 1975 tarihinde Adana İncirlik Hava Üssü’nde dünyaya geldi. Çiftin boşanmasıyla Foster’ın babası memleketi Alabama’ya döndü ve Foster, annesiyle kaldı. Ortaokulu İzmir Alsancak Ortaokulu’nda okudu. 1992 yılında İzmir Fatih Lisesi’nden mezun oldu ve daha sonra eğitimine devam etmedi.

Foster, 1996’da Kral TV VJ’i olarak kariyerine başladı ve daha sonra çeşitli kanallarda müzik programı sunuculuğu yaptı. Ardından dizi oyunculuğuna başladı. Uzunca süre Sihirli Annem dizisinde Eda karakterini canlandırdı. Oyunculuğun dışında bir süre tekrar program sundu. TV8’de yayınlanan Bir İş İçin Lazım adlı programı Cemil Büyükdöğerli ile birlikte sundu. TRT programı olan Çeyiz Şov’u sundu. Kanal 7’de Zula adlı programın sunuculuğunu yürüttü. Son olarak Acun Ilıcalı’nın sunup, yapımını üstlendiği Yok Böyle Dans adlı programa yarışmacı olarak katıldı.

Dizi setinde görüntü yönetmeni olan İlker Yasin Solmaz ile 2008’de Assos’ta dünyaevine girdi. 13 Haziran 2009’da Can Kılıç adında bir oğlu oldu. 2 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden Foster’ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

ROL ALDIĞI DİZİLER

1997 – Ruhsar

2000 – Beyaz Yalanlar

2000 – Dadı

2003 – Sihirli Annem

2006 – Selena

2007 – Hayal ve Gerçek

SUNUCULUK

Çeyiz Show

Çat Kapı

Bir İş İçin Lazım

NTV Yeşil Ekran

Uzman Avı

Zula

YER ALDIĞI YARIŞMALAR

2002: Altıncı His (Takım kaptanı)

2010-2011: Yok Böyle Dans (Yarışmacı)

Defne Joy Foster ölüm yıldönümünde unutulmadı

Yorumlar kapalı.