Depresyon hastası 29 yaşındaki kadın, ötanaziyle hayata veda etti

Hollanda'da ötanazi talebi büyük tartışma yaratan depresyon hastası Zoraya ter Beek, 29 yaşında hayatına ötanaziyle son verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda’da fiziksel olarak sağlıklı olan ancak uzun süredir ruh sağlığı sorunları yaşayan 29 yaşındaki Zoraya ter Beek, ötanaziyle hayatına son verdi.

Depresyonla daha fazla yaşamak istemediğini söyleyen ve ötanazi talebinin kabul edilmesi büyük tartışma yaratan genç kadının, 29. doğum gününden birkaç gün sonra 22 Mayıs’ta Ötanazi Uzmanlık Merkezi’nde hayata veda ettiği açıklandı.

Bir arkadaşı, Beek’in “insancıl” bir yolla hayata veda ettiğini söyledi ancak ölüm yöntemiyle ilgili ayrıntı vermedi. Genç kadının ölümü sırasında yanında erkek arkadaşının da olduğu belirtildi.

Zoraya ter Beek, yıllardır gördüğü depresyon tedavisinin hiçbir işe yaramadığını ve ölmek istediğini söylemişti.

Hiçbir fiziksel sağlık sorunu olmayan Beek’in ötanazi talebi dünyada tartışma yaratmış, depresyon hastalarına bu hakkın verilmemesi yönünde eleştiriler ortaya çıkmıştı.

ESKİ BAŞBAKAN DA ÖTENAZİYİ SEÇMİŞTİ

Hollanda, 2001 yılında yardımlı intiharı yasal hale getiren dünyadaki ilk ülke oldu. O zamandan beri ötanazi ülkede giderek daha popüler bir seçenek haline geldi.

Hollanda medyasına göre 2022’de Hollanda’da 8.720 ötanazi ölümü yaşandı.

Şubat ayında 93 yaşındaki eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt ve eşi ötanazi ile hayatına son vermişti.

Depresyon hastası 29 yaşındaki kadın, ötanaziyle hayata veda etti

Yorumlar kapalı.