Diyet yaparken aç kalıp bağışıklığınızı düşürmeyin! Bu besinler sayesinde sağlıklı kilo verebilirsiniz

Aldığımız kiloları vermek için diyet yaparken, mecburen porsiyonlarımızı küçültüp daha sınırlı besleniyoruz. Ancak bunu yaparken vücudumuza aldığımız kalori miktarı da azalıyor. Bazen bu durum bağışıklığımızın düşmesine neden olabilir. Siz de diyet yaparken zinde kalmak istiyorsanız listenize aşağıdaki besinleri de mutlaka ekleyin.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıkı bir diyetin ardından verdiğimiz kiloları almamak en büyük arzumuzdur. Diyet nedeniyle sınırlı miktarda besin tüketirken, bu durum zaman zaman bağışıklığın düşmesine neden olabiliyor.

Bu yüzden, gerek diyet yaparken gerekse diyetten sonra verdiğimiz kiloları almamak için bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler tüketmeliyiz.

Sizler de bu besinleri tüketerek zinde kalabilir ve hastalıklara karşı daha dirençli olabilirsiniz. Diyet yaparken, listenize bu besinleri mutlaka ekleyin;

SARIMSAK

Adeta bir doğal antibiyotik olan sarımsak, içinde bulundurduğu vitaminler sayesinde bağışıklık sistemimizi ayakta tutar. Kandaki kolesterol düzeyini de azaltan sarımsak, kalp sağlığını korumaya da yardımcı olur.

KETEN TOHUMU

Yüksek miktarda lif içeren keten tohumu, aynı zamanda omega3, B komleks vitaminleri ve E vitamini açısından oldukça zengindir. Keten tohumu, sindirimi kolaylaştırarak kabızlığı engeller.

Bağırsakların çalışmasını sağlayan keten tohumu, kilo verme sürecinde de oldukça yardımcıdır. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan keten tohumunu 1 kase yoğurdun içine öğütülmüş olarak ekleyip 30 dakika beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

KABAK

Kabak da tıpkı keten tohumu gibi yüksek lif içeren besinlerden birisidir. Aynı zamanda diyet listelerinin olmazsa olmazıdır. Kalorisi oldukça düşük olan kabak, ne kadar tüketilirse tüketilsin kilo aldırmama özelliğiyle de biliniyor.

Bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştıran kabak, bağışıklık sistemini güçlendirmede de oldukça etkilidir. Hastalıklara karşı korunmada önemli rol oynayan kabak, vücuttaki zararlı toksinlerin dışarı atılmasını da sağlıyor.

MERCİMEK

Zengin bir nişasta kaynağı olan mercimek, bitkisel proteinler açısından oldukça zengindir. Potasyum içeriği sayesinde hipertansiyonu düşüren mercimek, kalp hastalığı riskini de azaltır.

Zengin lif içeriği sayesinde tok tutar ve kilo kaybına yardımcı olur. Diyet yaparken mercimeğin çorbasını tüketebilirsiniz ya da haşlayıp salataların içerisine ekleyebilirsiniz.

Diyet yaparken aç kalıp bağışıklığınızı düşürmeyin! Bu besinler sayesinde sağlıklı kilo verebilirsiniz

Yorumlar kapalı.